REKLAMI GEÇ

Polis sokağa çıkma yasağını delenler hakkında yasal işlem yapıyor

Polis sokağa çıkma yasağını delenler hakkında yasal işlem yapıyor

İçişleri Bakanlığı, daha önce seyahat kısıtlaması getirdiği 30 büyükşehirde hafta sonu iki gün sokağa çıkma yasağı ilan etti. Denizli sabah saatlerinde hayat şehre döndü, ancak zaman ilerledikçe çeşitli bahanelerle sokağa çıkanlar olduğu gözlendi. Polis, sokağa çıkma yasağını delen ve koronavirüse karşı önlem almayanlar hakkında yasal işlem başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2020 Cumartesi, 14:21

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 30 büyükşehir için daha önce il karantinası anlamına gelen seyahat kısıtlaması getirilmişti. İçişleri Bakanlığı gece 24.00’den geçerli olmak üzere 30 büyükşehir ve Zonguldak için 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti.

DENİZLİ GÜNE SAKİN BAŞLADI
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Denizli güne oldukça sakin başladı. Yollar ve meydanlar boş kaldı, vatandaşların yasağa uyduğu gözlendi.

İLERLEYEN SAATLERDE DURUM DEĞİŞTİ
Ancak, ilerleyen saatlerde durum değişti. Ekmek başta olmak üzere çeşitli bahanelerle Denizlililer kendilerini sokağa attı.

POLİS CEZA KESMEYE BAŞLADI
Polis görevlendirildikleri noktalarda sokağa çıkanlara müdahale etti, başta ekmek olmak üzere mazereti kabul görenlere izin verildi. Ancak, özellikle koronavirüs önlemleri kapsamında maske ve eldiven takmayanlar ile sosyal mesafeye uymayanlar hakkında işlem yapıldı.

Polis, kural ihlali yapanlar hakkında tutanak tuttu, ihlali belgelemek için de işlem yapılan vatandaşların fotoğrafları çekildi.

SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE?
Sokağa çıkma yasağını delenleri ciddi cezalar bekliyor. Öncelikle kural ihlali yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesince işlem yapılıyor. Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250 liradan 1.000 liraya kadar idari para cezası verilebiliyor.

Ancak aşırı durumlara göre, Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi devreye sokuluyor. Bu maddeye göre Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı