REKLAMI GEÇ

Prof.Dr. Ahmet Ercan’dan “uyarı” içeren iki deprem haritası

Prof.Dr. Ahmet Ercan’dan “uyarı” içeren iki deprem haritası

Jeofizik Uzmanı Prof.Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’nin fay hareketliliğine ilişkin bilgilendirmeler yapıyor. Prof.Dr. Ercan, son olarak iki farklı harita paylaşarak dikkat çekti. İki harita da Denizli’yi yakından ilgilendiriyor. Ercan’ın paylaştığı haritalara göre, Denizli’yi kapsayan Batı Ege’de yoğunluk gözleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2023 Cuma, 10:52

Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası çalışmalarını paylaşmayı sürdürüyor. Türkiye üzerindeki çalışmalarını ve deprem gözlemlerini aktaran Ercan’ın son paylaşımları arasında Denizli’yi de ilgilendiren iki harita var.

Prof.Dr. Ercan’ın paylaştığı ve bilgi verdiği ilk harita, Türkiye’deki fayların üretebileceği deprem büyüklükleriyle ilgili. Ercan’ın kendi hazırladığı bu haritada Denizli bölgesi dikkat çekiyor. Ercan, Denizli ve bölgesindeki fayların 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söylüyor.

İkinci harita ise Doğrudan Batı Ege, dolayısıyla Denizli ile ilgili. Prof.Dr. Ercan, Denizli’nin de ismini zikrederek, deprem yoğunluğu haritası yoğunluğu paylaştı. Ercan, Denizli’nin merkezini oluşturan ve Manisa’ya uzanan fay hattındaki deprem yoğunluğuna dikkat çekti.


Prof.Dr. Ercan, bu haritaları paylaştıktan sonra, yine Kahramanmaraş deprem bölgesi ile ilgili bilgi ve gözlemlerini aktardı. Ardından da, “Korkup göçmeye gerek yok” diyerek şu önerileri aktardı:

Prof.Dr. Ercan, deprem yoğunluğunun fazla olduğu Denizli ile ilgili çalışmaları da var. Ercan, özellikle 2002 yılında Honaz’da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremle bir başlayan ve Denizlililerin günlerce sokakta yaşadığı deprem sağanağında da kentle ilgili özel çalışmalar yapmıştı.

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 10 Şubat 2023, 14:35

Denizli’deki binaların çoğuna bakıyorum şöyle. Üflesen yıkılacak vaziyette. İşyerimizin bulunduğu bina 30-40 yıllık. Büyük ihtimalle 7 şiddetine dayanmaz. Gelecekteki mezarımızda iş yapmaya çalışıyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı