REKLAMI GEÇ

Prof.Dr. Başer, vefat sayıları üzerinden Denizli’yi yorumladı: Korona mücadelesinde çok başarılı bir il

Prof.Dr. Başer, vefat sayıları üzerinden Denizli’yi yorumladı: Korona mücadelesinde çok başarılı bir il

MEF Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof.Dr. Onur Başer, 10 büyük kentteki son 4 yıllık vefat sayıları üzerinden koronavirüs mücadelesini değerlendirdi. Denizli’yi de yorumlayan Prof.Dr. Başer, “65 yaş üzeri nüfus fazla olmasına rağmen, 4 yıllık rakamlar birbirinden farklı değil, Denizli çok başarılı bir il, sağlık çalışanlarını kutlamak gerekir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2020 Cuma, 21:49

HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un hazırlayıp sunduğu HT 360 programına ABD’den katılan MEF Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof.Dr. Onur Başer, Denizli’nin de aralarında bulunduğu 10 kentteki son 4 yıllık vefat sayıları üzerinden koronavirüs mücadelesini yorumladı.

Denizli’nin 2017-20 yılları arasındaki vefat sayılarına bakarak yorum yapan Prof.Dr. Başer, Denizli’nin iyi durumda olduğunu söyledi, sağlık çalışanlarını tebrik etti.

“Denizli örneğin, çok başarılı bir il” diyerek cümlesine başlayan ve hazırlanan grafik üzerinden kent ile ilgili yorumunu yapan Prof.Dr. Başer, “Gördüğünüz gibi silindirlerin hepsi iç içe… 2017-2020 yılları arasında farklılık göremiyoruz. Koronanın olduğu ve başladığı günlerde herhangi bir farklılık göremiyoruz. Bu sayılar istatiksel olarak birbirinden farklı değil. Böyle bir yük bindiği halde şehrin üzerine Denizli çok iyi bir başarı gösteriyor. Denizli 65 yaş ve üstü nüfus Türkiye ortalamasının çok üstünde, Denizli daha riskli bir bölge olduğu halde yaş bakımından çok güzel bir seyir gösteriyor. Denizli’deki sağlık çalışanlarını kutlamak gerekiyor, güzel bir sınav veriyorlar” dedi.

Prof.Dr. Başer’in tebrik etmek gerekir dediği sağlık çalışanlarından biri olan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nden Prof.Dr. Erhan Uğurlu da, programın Denizli bölümünü sosyal medya hesabından paylaştı:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı