REKLAMI GEÇ

Protokolden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları

Protokolden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları

Milletin iradesini ve ulusal egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2022 Cumartesi, 09:26

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açıldı ve millet egemenliği resmen hayata geçirildi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara armağan etmişti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Denizli protokolü de kutlama mesajları yayınladı.

İşte 23 Nisan mesajları:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)

“Aziz milletimizin topyekûn mücadele ettiği İstiklal Harbimizin karargâhı, millî iradenin tecelligahı ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya duyuran Türkiye Büyük Millet Meclisinin 102. kuruluş yıl dönümünü, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşku ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

İstiklal sevdasından İstikbalimizin inşasına giden yolda düşmanlara geçit vermeyen Aziz milletimiz, meclis çatısı altında ortak bir gaye etrafında, bağımsızlık uğruna onurlu bir mücadele ile destan yazmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunun kabulü ve sonsuza dek yaşayacak olan Cumhuriyetimizin ilanı hususunda önemli bir adım olmuştur.

Necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında demokrasinin tesisi ve Cumhuriyetin ilanı; başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş, millî iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Türk Milleti, yeni bir iman ve kesin bir millî azim ile yeni bir devlet kurmuştur. Bu devletin dayandığı esaslar ‘Tam Bağımsızlık’ ve ‘Kayıtsız Şartsız Millî Egemenlik’ten ibarettir. Yeni Türkiye devletinin yapısının ruhu millî egemenliktir. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir…” diyerek milletçe şiarımız olan bağımsızlık tutkumuzu ve millet iradesini hayata geçirme azmimizi perçinlemiş ve sahip çıkılması gereken değerleri gelecek nesillere işaret etmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu ve inancını gösterir. Dünya çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalar; barış ve kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşmasına böylece dünyanın daha güvenli ve huzurlu bir yer haline gelmesine vesile olmaktadır.

Geleceğimizin teminatı, en kıymetli hazinemiz çocuklarımızın gözlerindeki ışık, yüreklerinde taşıdıkları umutları, cennet vatanımızın geleceği adına bizlere güç vermektedir.

Çocuklarımızın; vatanını, milletini seven, millî ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, çağa ayak uydurabilen, ufku geniş, donanımlı olarak yetişmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluk aynı zamanda ülkemizi, kanları ve canları pahasına bize miras bırakan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize olan minnet borcumuzu da ifade etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yılını kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu ve meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş ve şu an aramızda olmayan tüm milletvekillerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

23 Nisan 1920’de tüm dünyaya bağımsızlık aşkı ile millet iradesinin her türlü baskı ve tahakkümden uzak olduğu ifade edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan ederek yarınlarımıza çok önemli bir ödev yüklemiştir. 23 Nisan 1920’de ulusal egemenliğimizi tüm dünyaya haykırarak, yarınlarımızın sahibi çocuklarımıza ülkemizin geleceğini emanet edilmiştir. Bununla ne kadar gurur duysak azdır.

Bizler ülkemizi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek için siz çocuklarımıza yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı her zaman önceliğimiz görüyor çalışma ve hizmetlerimizi bu anlayışla yürütüyoruz. Çünkü çocuklar bizim gözbebeğimiz, geleceğimizdir. Daha ileri ve modern bir Denizli ve Türkiye için hep birlikte gayret edeceğiz. Bu vesileyle bayramımızı gönülden tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu kutsal topraklar için kanını döken, canını veren vatan evlatlarını şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

PROF. DR. AHMET KUTLUHAN ( PAÜ REKTÖRÜ)

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 tarihi, Cumhuriyetimizin olmazsa olmazı konumundaki demokrasimizin de temellerinin atıldığı tarihtir. Esaret altına alınmak istenen bir milletin, milli egemenliğe giden yolda gösterdiği; birlik, beraberlik, azim ve kararlılık, eşine az rastlanır bir örnek olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayan Milletimizin tam bağımsızlık yolunda ilerleyişinin ilanı olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki kurtuluş mücadelemizde bir dönüm noktası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına giden yolda ise ilk adım olmuştur.

Aziz milletimizi ortak değerler ve ortak bir payda etrafında buluşturan, milli egemenliğin tesis edilmesinde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli görevler üstlenmiş olan Gazi Meclisimiz, milletimizin her zaman en büyük güçlükler karşısında dahi kendi iradesi ve gücüyle, bu zorluklara karşı koyabileceğinin her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.

Tam bağımsızlığımızın ve ulusal egemenliğimizin sarsılmaz ifadesi olan yüce meclisimizin açılış gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile birlikte tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edilmiş olması, aynı zamanda huzur ve güvenden hareketle tüm dünyaya Türk Milleti olarak verdiğimiz cihanşümul bir mesajımızdır. Tüm dünyada huzuru tesis etmek istiyorsak bunu ancak çocuklarımızı insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hoşgörülü, okuyan, araştıran, sorgulayan, çağın teknolojik gelişimlerini takip eden, dünyayı daha da güzelleştirecek fikirler üretebilen bireyler olarak yetiştirerek başarabiliriz.

Çocuklarımızın edindikleri bilgi, birikim ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın bu umutlarını güçlü tutmalarında, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirilmelerinde hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu sorumluluk aynı zamanda vatanımızı kanı ve canı pahasına koruyan kahraman ecdadımıza, şehitlerimize ve gazilerimize birer minnet borcumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Gazi Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadelenin kazanılmasında canlarını ortaya koyan kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu güzel güne anlam katan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle ‘ulusal egemenlik’ açısından da önemli bir yeri vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün “Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Bu çok özel günün, çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmesi ise, millet ve devlet hayatının süreklilik içermesine yönelik idealist bir bakışın her daim var olduğunu göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu günü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir şekilde yetişmelerini, hayatları boyunca vatan ve millet sevgisiyle dolu olmalarını temenni ediyorum.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ İL BAŞKANI)

“Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için önemli bir dönüm noktasıdır.

En kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu anlamlı günde TBMM’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM’nin 102. Yıldönümünü kutluyorum.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)

“Hukuka saygının, laik ve demokratik değerlerin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 102. açılış yılı coşkusunu yaşıyoruz. Hürriyetin temel dayanağı ulusal olan egemenliğimizin 102. yılı heyecanına ortak oluyoruz. TBMM, her kökenden insanımızın bir asırdır millet çatısı altında kardeşçe yaşamasının güvencesidir. Dünyada ilk kez emperyalizme karşı bir mücadeleyi başarıyla sonuçlandıran Anadolu’nun kadim insanlarının bıraktığı mirası yaşatmak ve yüceltmek hepimizin asli görevidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız insanlığın ortak geleceği olan çocuklarımıza en büyük armağandır.

Atalarımız canlarını hiçe sayarak 1. Dünya savaşı sonrasında hiçbir ülkenin gösteremediği şanlı bir direniş gösterdi. 23 Nisan 1920’de milli mücadele kahramanlarımız yalnız Anadolu’nun değil tüm mazlum milletlerin istikbaline ışık tuttu. Amasya Genelgesini yayınlayan, Erzurum ve Sivas kongrelerini toplayan irade, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek emperyalizme ve tüm dünyaya, Anadolu’dan bağımsızlığı ve hürriyeti haykırdı. Esareti kabul etmeyenler, tutsaklığı kesin bir dille reddedenler Meclis’in açılmasıyla birlikte Cumhuriyet rejimine giden yolda en güçlü adımı attı.

2017 yılında yapılan referandumla gerçekleştirilen anayasa değişikleri maalesef Türkiye’de büyük bir kırılmaya neden oldu. Çoğulculuk, demokrasinin en temel ilkesidir ve ne yazık ki iktidar bundan koşar adım uzaklaştı. Bugün bir kişinin iki dudağına sıkıştırılmış bir egemenlik söz konusudur. Türk ulusu kadim tarihinden ve yakın geçmişinden aldığı güçle yeniden parlamenter sistemi en güçlü şekilde inşa edecek, karşı devrimin filiz vermesine asla izin vermeyecektir. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı aynı coşku ve heyecanla balkonlarımızı Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirerek, kutlayacağız. Meclis’imizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”

YUSUF GARİP (MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)

“Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yılını kutluyoruz. 23 Nisan; Türk Ulusunun vatan, bayrak aşkıyla 7 düvele karşı duruşunun simgelerinden birisi olduğu gibi,  bu topraklar üzerinde bayrağımızın ebediyen dalgalanacağının, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bağımsızlık meşalesinin sonsuza denk yanacağının göstergesidir. 23 Nisan 1920, tüm dünyaya Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği gündür.

Böylesine önemli bir günü Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin geleceği, teminatı çocuklara ve tüm dünya çocuklarına ithaf etmiştir.

Dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olması da millet olarak gelecek nesillere olan güvenimizi ortaya koyuyor. Aydınlık yarınların mimarı olacak olan bugünün çocuklarına, bizlerde bayrağı en iyi şekilde teslim etmeliyiz. Bunun içinde son nefesimize kadar vatan, millet ve bayrağımız için durmadan çalışacağız. İnanıyorum ki çocuklarımız şanlı Türk bayrağımızı, ilelebet dalgalandıracak ve kendilerinden sonraki nesillere sapasağlam teslim edecekler. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Bizlere düşen de bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek ve vatan, millet sevdasını da aşılamaktır. İnşallah geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını en iyi yerlere getireceklerdir. Bu duygularla tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanımızın bekası için canını gözünü kırpmadan vermiş kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum”

SÜLEYMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)

“Bugün bizler, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan millî mücadelemizin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Türk milleti, Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak küllerinden yeniden doğmuş ve dünyayı dize getirmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımlarını atmıştır.

Türk milletinin ortaya koyduğu sarsılmaz irade ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin asli görevi yasama erkini kullanmaktır. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” ilkesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin temel dayanağını oluşturmaktadır. Bu temel dayanak, aynı zamanda millî mücadelemizin de ruhunu meydana getirmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1919’da Samsun’da ilk kıvılcımı yakılan Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında önemli rol oynamıştır. Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklâl mücadelemizi zaferle sonuçlandırmıştır. Türk milletini topyekûn temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı kararlarla Kurtuluş Savaşı boyunca yazılan destanları taçlandırmıştır.  Devamındaki süreçte Cumhuriyet’in ilanı ile milletimizin ebediyete kadar hür yaşayacağı dünyaya ilan edilmiştir.

Çocuklarımız ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağıdır. Bu düşünceden hareket eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bizler için çok önemli bir gündür. Bu önemli günde hoşgörünün, barışın, mutluluğun ve kardeşliğin hem ülkemizde hem de dünyada hüküm sürmesini temenni ediyorum. Bizler geleceğimizin teminatı, en kıymetli hazinelerimiz çocuklarımızı, inançla ve imanla millî ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmeleri için çalışmaktayız.

Yüce Meclisin ilelebet pâyidar olmasını diliyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Başkan Tefenlili’den 23 Nisan Mesajı

İBRAHİM TEFENLİLİ (DTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

“Demokrasimizin ve bağımsızlığımızın sarsılmaz simgesi olan TBMM’nin açılışının 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Mustafa Kemal Atütürk tarafından zor şartlar altında kurulan Meclisimiz, bağımsızlık yolunda en büyük gücümüz olurken, kurulduğu günden bugüne Milletimizin egemenliğinin ve bağımsızlığının en büyük teminatı olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı millî egemenliğimizin ilan edildiği bu anlamlı gün, aynı zamanda geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımıza verilen büyük bir armağandır. Atatürk bu özel ve anlamlı günü geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara duyduğu güveni göstermiştir.

Ulus olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu esere daima sahip çıkmak zorundayız. İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız. Güçlü bir Türkiye için de daha çok çalışıp, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

“23 Nisan 1920; bu topraklarda var olduğumuzu ve ilelebet var olacağımızı tarihe altın harflerle yazdıran bir dönüm noktasıdır.  Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, istiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda özgürlük meşalesi burada yakılmıştır. Bugün 102 yaşına giren bu mirasın emanetçileri, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin ve bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi olan dünyadaki tüm çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar; çocuklarımızla mutlu yarınlara birlikte yürümeyi temenni ederim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı