REKLAMI GEÇ

Protokolden Berat Kandili mesajları

Protokolden Berat Kandili mesajları

Denizli protokolü, yayınladıkları mesajlarla Berat Kandili’ni kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2021 Cumartesi, 09:45

İşte protokolün Berat Kandili mesajları:

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Berat Kandili, kırılan kalpleri onarma, küslük ve dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve olumsuz duyguları aşma gecesidir. Yüce rabbimin affına ulaşmak adına sosyal sorumluluklarımızın da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde bütün güzellikleri paylaşacağımız mübarek bir günü idrak edeceğiz.

Berat Kandili, Allah’ın kullarını hata ve günahlarından beraat ettirdiği gecedir. Bu nedenle biz bu gecenin faziletini iyi kavramalı ve bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu mübarek gecede ellerimizi göğe yöneltirken, yüce Allah’tan bu virüsten kurtuluş için de dua edelim. Bu vesileyle, on bir ayın sultanı ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili’nin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayır ve güzellikler getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyor, bu müstesna geceyi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Tüm hemşehrilerimin Berat Kandili mübarek olsun.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Bu gecede Allah’ın affı ve bağışlamasının çok olacağı Peygamber efendimiz tarafından müjdelendiği için, “Berat Gecesi” denilmiştir.

Berat Kandili, bizlere kendimizi sorgulama ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Bu kutsal gecede yaptığımız hataları düşünüp, nefsimizle yüzleşip, günahlarımız için Allah’tan af dilemeliyiz. El açıp dua eden tüm vatandaşlarımızın dualarının kabul olmasını dilerim. Berat Kandili aynı zamanda mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı da göstermektedir. Rabbim 12 Nisan’da başlayacak olan Ramazan ayına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle başta Pamukkaleli hemşehrilerim olmak üzere, Denizlililer ve İslam aleminin mübarek Berat Kandili’ni kutlar, sağlık dolu nice kandil gecelerine kavuşmayı niyaz ederim.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“Millet olarak Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ni idrak etmenin huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Kandiller, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın pekiştiği manevi değeri yüksek özel günlerdir. Günahlardan arınma, ilâhî af ve rahmete nail olma anlamına gelen bu mübarek gün; kırgınlıkların unutulduğu, kin ve nefret duygularını bırakma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin, ülkemizin, Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimizin Berat Kandilini kutlar, bu maneviyatı yüksek günün uzlaşıya, hoşgörüye, insanca yaşamaya, barışa, adalete ve hukuka vesile olmasını dilerim.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
” Kutsal geceler iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi manen planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için şüphesiz büyük bir fırsattır. Ramazan ayının müjdecisi olan, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Bu kutlu gece insanlığın huzur, saadet ve barış arayışına müessir katkılar sağlamasını diler, Buldanlı hemşerilerimin ve tüm İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ederim. Berat Kandilinin, aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.”

ZİYA GÖKALP (MHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz’den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz. İnanıyorum ki, manevi yaraların sarılması, manevi buhranların, maneviyatta yaşanılan krizlerin tamir ve tedavisi Berat’in eşsiz imkânlarıyla mümkündür. Bu kutsi gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır. Türk-İslam alemini çevreleyen ağır meselelerin hafiflemesi, akan gözyaşlarının dinmesi, feryat, fesat ve hüzünlerin son bulması Allah’tan niyazımdır.

Türk İslam aleminin Berat kandilini kutlayan Gökalp, “Bu gecenin kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olması elbette en halisane beklentimdir. Nefis terbiyesine ve kendimizi gözden geçirmeye çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Berat Kandili’nin bağışlayıcı ve affedici mana ve mesajlarıyla silkinip toparlanmamız lazımdır. Yüce dinimiz İslam’ı tamamıyla anlayıp yaşamak, Efendimiz Hz. Peygamber’in hayatını rehber alarak tavır ve davranışlarımıza yansıtmak durumundayız. Samimi bir insan; kötülüklere, şeytani heves ve arzulara, bozguncu ve yıkıcı emellere karşı koymak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelere, Türk milletimizin, hemşerilerimin, dava arkadaşlarımın ve Türk İslam aleminin beratına vasıl olması temennilerimle Berat Kandili’ni tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“Günahlardan arınmak, sıkıntılardan kurtulmak isteyenler için rahmet dolu gecelerden birisini daha idrak edeceğiz. Berat, bizlere yaratılış gayemizi yeniden gözden geçirme ve muhasebe imkanı kazandıran bir gecedir. Bizler ise böylesine önemli bir günün feyz bereketinden istifade etmeliyiz. Berat gecesi ellerin duaya, gönüllerin semaya açılarak Rabbimizin mağfiret iklimine sığınmalıyız. Bu vesile ile Denizlili hemşehrilerimizin Berat Kandilini kutlar, yapılacak duaların dünyada barışın sağlanması, ülkemizin huzuru, milletimizin sağlık ve sıhhati, insanlığın kurtuluşu, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı