REKLAMI GEÇ

Ramazanın ilk iftarı yarın yapılacak

Ramazanın ilk iftarı yarın yapılacak

“On bir ayın sultanı” ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2024 Pazar, 13:12

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk teravih namazı, bu akşam ülke genelindeki camilerde kılınacak.

Ardından ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak.

Denizli’de Ramazan’ın ilk gününde imsak 05.43’te başlayacak. İlk İftar ise saat 19.20’de açılacak.

İlk imsak yarın Iğdır’da saat 04.52’de, ilk iftar Iğdır’da 18.13’te yapılacak.

Ramazanın ilk günü son imsak Çanakkale’de saat 06.02’de, son iftar Çanakkale’de 19.24’te yapılacak.

Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop’ta 13 saat 23 dakika ile en uzun, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacak.

Öte yandan, bu yılın ramazan temasını “Ramazan ve Ahiret Bilinci” olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, fitre miktarını ise 130 lira olarak kararlaştırdı.

BAŞKAN OSMAN ZOLAN’DAN MESAJ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan bir ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Osman Zolan, “Dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği on bir ayın sultanı ramazan, dayanışmanın, kardeşliğin, paylaşmanın ve gönüller yapmanın adıdır. Sahurdan teravih namazına, oruç saatlerinden iftar sofrasına kadar bir ve beraber olmanın güzelliğini inşallah hep birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının barış ve kardeşlik sağanağı olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Bu müstesna ayı fırsat bilmeliyiz. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ seslenişiyle bizlere çok önemli bir mesaj veren Peygamber Efendimizin izinden gitmeliyiz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’te yapacağımız duaları, tutacağımız oruçların kabul edilmesini niyaz ediyor, tüm hemşehrilerime, aziz milletimize ve İslam âlemine hayırlı ramazanlar diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı