REKLAMI GEÇ

Rektör Kutluhan Acıpayam’da arazi inceledi

Rektör Kutluhan Acıpayam’da arazi inceledi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Üniversite Üst Yönetimi ile birlikte Acıpayam’ı ziyaret etti. Acıpayam MYO’da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Kutluhan daha sonra zirai faaliyet gerçekleştirilmesinin planlandığı, üniversiteye tahsis edilmiş olan araziyi gezdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2021 Cumartesi, 10:57

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Çiçek, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fahir Demirkan, PAÜ Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi (PAÜ BİYOM), Tohum Islahı ve Genetik Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi (TİGAM) ve Çal MYO’da bitki ıslahı projeleri yürüten öğretim üyeleri; Prof. Dr. Ali Ramazan Alan, Prof. Dr. İsmet Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Aysel Yeşilyurt Er, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çelik, Uzman Ezgi Okan Arıkan, Uzman Aliye Yıldırım Keskin ile birlikte Acıpayam’da temaslarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan ve beraberindekiler Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’ı makamında ziyaret etti. İkili iş birliği konularının ele alındığı görüşme sonrası Rektör Kutluhan’ın ikinci durağı Acıpayam Meslek Yüksekokulu (Acıpayam MYO) oldu.

Acıpayam MYO Müdürü Senem Tüfekçi, okulun işleyişi, dönem öncesi ve süresince yapılan çalışmalar, okulda aktif olarak faaliyet gösteren bölüm ve programlar ile doluluk oranları ve yüksekokul ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli planlar hakkında bilgi verdi.

Acıpayam ziyaretinin son durağı, daha öncesinde üniversiteye tahsis edilen 800 dekarlık tarım arazisi gezisi oldu. Rektör Kutluhan, üniversitenin elinde çok kıymetli bir tarım arazisi olduğunu, bu arazinin işlenip üniversiteye, bölgeye katkı vermesi gerektiğini söyledi.

Kutluhan, üniversite çatısı altında gerçekleştirilen farklı ıslah programlarının yürütülmesi için çok uygun şartlara sahip olan arazinin Acıpayam MYO’da bulunan tarım, hayvancılık ve gıda ile ilgili bölümleri için mükemmel bir uygulama alanı olacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı