REKLAMI GEÇ

Retina araştırması PAÜ’ye ödül getirdi

Retina araştırması PAÜ’ye ödül getirdi

Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri Türk Oftalmoloji Derneği tarafından düzenlenen yarışmada retina araştırma ödüllerinden birinci oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2020 Perşembe, 13:28

Bayer’in katkılarıyla Türk Oftalmoloji Derneği tarafından Türkiye çapında düzenlenen Retina Araştırma Ödülleri yarışmasında, Prof. Dr. Ebru Nevin Çetin ve ekibi, yaptıkları araştırma ile birincilik ödülü aldı.

Çalışma hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları AD. Başkanı Prof. Dr. Ebru Nevin Çetin, araştırmayı ekip arkadaşları Göz Hastalıkları AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Pekel, Op. Dr. Osman Parça, Enfeksiyon AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selda Sayın Kutlu ve Doç. Dr. Murat Kutlu ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çetin, “Çalışmada HIV-1 infeksiyonu bulunan kişilerin sinir ve damar yapısındaki değişiklikleri inceleyip, hastalığın şiddetiyle ilişkisini irdeledik. Yaklaşık 10 ay süren araştırmamız sonucunda, HIV-1 infeksiyonu olan kişilerin sinir tabakasında normal gözlere göre değişiklikler olduğunu saptadık ve damar tabakası kalınlığının viral yük ile ilişkili olduğunu gösterdik. Çalışmamız, retina hastalıkları konusunda dünyadaki en saygın dergilerden biri olan ‘Retina; The Journal Of Retinal And Vitreous Diseases’ isimli dergide yayınlandı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı