REKLAMI GEÇ

Sağlık Bakanı Koca: Denizli’deki vaka sayılarında yüzde 35 artış var

Sağlık Bakanı Koca: Denizli’deki vaka sayılarında yüzde 35 artış var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Denizli’nin de bulunduğu bir tablo paylaşarak, “Yüzde 35 artış var” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2020 Çarşamba, 20:30

Vaka sayılarındaki artışın gündemde olduğu Denizli ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli açıklama geldi. Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası günlük vaka sayılarını paylaştıktan sonra Denizli’nin de yer aldığı bir tablo paylaştı.

Artış ve azalmaları gösteren tabloda Denizli’nin vaka artışının yüzde 35 olduğu görüldü. Bakan Koca, tablodaki şehirlerin isimlerini tek tek okudu.

Sağlık Bakanı Koca: “Bugüne kadar hava yoluyla yurt dışına gidenlere yaptığımız test sayısı 490 bin 480’dir. Bu taramalarda 1226 kişide test pozitif çıkmıştır.” dedi.

Koca şunları kaydetti: “Enfeksiyonun yaygınlığı ve bağışıklık durumunu ölçmek için 153 bin kişiyi kapsayan saha taramasını 15 Ekim’de tekrarlıyoruz. Salgında başarı kazandıkça hayatın her alanında eski düzene kavuşacağımız aşamaya yaklaşıyoruz, bu işin üstesinden alnımızın akıyla geleceğiz.”

Koca, “Türkiye olarak pandemideki mücadelemizi vaka-hasta kavramlarına indirgeyerek gölgelemeyelim. Bilim Kurulumuzun, ‘evlerde 10 kişiyi geçmemek’ şeklinde aile içi temasın azaltılması tavsiyesi oldu.” diye konuştu.

Koca sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Pandemide sahada asla taviz vermiyoruz. İlk günden beri verdiğimiz bütün rakamların tamamının doğru olduğundan vatandaşımız emin olsun. Pozitif gördüğümüz her kimse HES’te yer alıyor. Siz bunu gizleyebilir durumda olursanız pandemiyle mücadele edemezsiniz.”

Bakan Koca, Denizli’nin de bulunduğu bir tablo paylaşarak, “Yüzde 35 artış var” dedi. AA

Yorumlar

ismail   -  Bağlantı 16 Ekim 2020, 09:50

şovun eseri mi bu? bakıyoruz da ille siyasi parti kongresinde birşey olmaz diyenler, katılanların çoğunda pozitif çıkmaya başladı. ne demişler yapılan şovun mumu yatsıya kadar!

Rafet   -  Bağlantı 15 Ekim 2020, 00:18

Deyer diye bişey yok, dilimizi doğru kullanalım lütfen

Bakış Açısı   -  Bağlantı 14 Ekim 2020, 22:11

Neden artmış. Eylül ortasından Ekim Ortasına ne olmuş denizlide bu oran 3 te 1 artmış. Zolan açıklasın hatta bunu. Vali’yi geçelim. O gezip duruyor zaten.

Bakış Açısı   -  Bağlantı 14 Ekim 2020, 22:09

GÜnlük bu istatistikleri yayınlasınlar. Bakan doktorluğunu yapsın. Sayı paylaşıp durmasın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı