REKLAMI GEÇ

Sahte kaşe ile vurgun yapan yapı denetim şirketi operasyonunda 3 tutuklama

Sahte kaşe ile vurgun yapan yapı denetim şirketi operasyonunda 3 tutuklama

Merkezefendi Belediyesi’nin geçtiğimiz Ağustos ayında ortaya çıkardığı ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu sahte mühür ve sisteme dışarıdan müdahale ile usulsüzlük yapıldığına ilişkin; yapı denetim şirketi sahibi G.B. ile bir inşaat mühendisi ve mimar tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2020 Çarşamba, 18:01

Merkezefendi Belediyesi, geçtiğimiz ağustos ayında bir yapı denetim şirketinin belediyeye ait sisteme kaçak giriş yaparak evrak hazırladığı, yaptırdığı sahte mühür ile de ödenmemiş paraları ödenmiş gibi göstererek usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkarmıştı.

Pek çok kez el değiştiren şirketin adının karıştığı olayda 22 dosyada sahte imza ve kaşe kullanılarak hakedişlerin ödenmiş gibi gösterildiği, 17 dosyada ise Belediye personeline ait şifrelerin çalınması yönteminin kullanıldığı öğrenilmişti.

Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcılığı S. Yapı Denetim Şirketi’ne yönelik operasyon düzenledi. Önceki gün sabah saatlerinde yapılan operasyonda şirketin şu anki sahibi G.B. ile bir mimar ve inşaat mühendisinin de aralarında bulunan 8 kişi gözaltına alındı.

Bugün adliyeye sevk edilen zanlılardan yapı denetim şirketinin sahibi G.B. görevli mimar ve inşaat mühendisi tutuklandı. Diğer 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar

İsmet Selamet   -  Bağlantı 20 Kasım 2020, 03:12

Karısı da kendisi de mühendis olan eski başkan yardımcısının bir alakası olabilir mi? Bu G. B. enayisi paravan olabilir mi? Bu G. B. durum anlaşılınca korkup yanlarına gidip 4 milyon cezası var. Demiş olabilir mi? Biz bu parayı karşılarız denmiş mi?

Aysel Şanlı   -  Bağlantı 18 Kasım 2020, 19:33

Pes artık o konuyada mı el atmış lar .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı