REKLAMI GEÇ

Seçim araçlarında izinsiz şarkıları çalınan sanatçılardan Denizli CHP’ye tepki

Seçim araçlarında izinsiz şarkıları çalınan sanatçılardan Denizli CHP’ye tepki

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Denizli Büyükşehir Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Pamukkale adayı Ali Rıza Ertemur’un seçim araçlarında izinsiz şarkı kullandığı belirlendi. Norm Ender ve Haluk Levent’in eserlerinin izinsiz kullanılmasına sanatçılardan tepki geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2024 Pazartesi, 13:39

Türkiye seçim gelenekleri arasında şarkılar kullanılması oldukça yaygın. Çoğu parti ya da aday, kendilerine ait özgün şarkılar kullanarak seçmenlerine ulaşmaya çalışıyor. Fakat kitlelerin beğendiği şarkılar da bazen seçimlerde kullanılabiliyor. Bir eserin ticari ya da siyasi amaçla kullanılması telif yasalarına giriyor. Bu nedenle izinsiz kullanımı yasak.

Fakat CHP’nin Denizli adaylarının popüler eserleri, araçlarında ve mitinglerinde izinsiz kullandığı belirlendi. CHP Büyükşehir Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Pamukkale Adayı Ali Rıza Ertemur’un ortak mitinglerinde ve seçim araçlarında iki eseri kullandığı videolarda görülebiliyor. Norm Ender’in Parla 100. Yıl ile Haluk Levent’in İzmir Marşı eserleri miting ve araçlarda kullanılıyor.

Genç Çivril Gazetesi, video kayıtları üzerine sanatçılara ulaşmaya çalıştı. Norm Ender’in menajeri, eserin kullanılmasından duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Bu eser, Cumhuriyetin yüzüncü yılına armağan olarak yazıldı ve hiçbir siyasi partinin seçim propagandalarına alet olmaması gerekiyor. Bizden hiçbir izin alınmadı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı