REKLAMI GEÇ

Şehir Plancıları Odası: “Santralin ÇED raporu aceleyle hazırlanmış, itiraz edeceğiz”

Şehir Plancıları Odası: “Santralin ÇED raporu aceleyle hazırlanmış, itiraz edeceğiz”

Şehir Plancıları Odası Denizli İl Temsilciliği, Avdan’a yapılmak istenen termik santralin ÇED raporunun aceleci bir tavırla hazırlandığını belirterek, raporun onay ve askı süreci ile ilgili olarak itirazlarda bulunacaklarını, bundan sonraki sürecin de yakın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2020 Cuma, 18:08

Şehir Plancıları Odası Denizli İl Temsilciliği, Tavas’ın Avdan Mahallesi’ne yapılmak istenen termik santralle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada termik santral; yaşanılan sıkıntılardan ders çıkarılmayan talihsiz bir proje olarak nitelendirildi.

Açıklamada, termik santrale karşı çıkıldığı, karşı çıkmanın başlıca nedeninin ise proje alanının çevreye vereceği olumsuz etkiler olduğu ifade edildi.

SANTRALİN ÇEVRESİ CANLILARLA DOLU
Projenin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu ve santralin yapılmak istenen yer incelendiğinde; santralin çevresinin yerleşim yerleri, tarım alanları, orman alanları, zeytinlikler ve sayılamayacak kadar çok canlıya ev sahipliği yapan alanlar olduğuna dikkat çeken şehir plancıları, santralin havaya, suya, iklime, canlılara vereceği her türlü olumsuz etkinin görülmesi ve projeden vazgeçilmesi istedi.

ÇED RAPORU ACELECİ BİR TAVIRLA HAZIRLANMIŞ
ÇED raporunun çevre düşürülmeden aceleci bir tavırla hazırlandığının belirtildiği açıklamada, “Teknolojik gelişmelerin hızla yaşanıyor olmasına rağmen yenilenebilir enerji kaynaklarına aynı oranda yönelmemiş olmamızı üzüntüyle karşılıyoruz. Tüm bunların ötesinde, uzatılan askı ve itiraz sürecini görmezden gelerek aceleci bir tavırla tamamlanan ÇED onay ve askı süreci ile ilgili olarak gerekli itirazlarda bulunacağımızı ve bundan sonraki sürecin yakın takipçisi olacağımızı bildiririz” denildi.

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 16 Mayıs 2020, 20:53

canlılar dışında arkolojik sit alanları içinde
orman alanında,üçadet sulama barajı etki alanında yenidere kızılczbölük karahisar sulama barajlarına 10 kmden yakın
etkileyeceği alan tamamen sulu tarım yapılan arazilerle çevrili yerleşim merkezllerine

yusuf timur   -  Bağlantı 15 Mayıs 2020, 19:20

kime neden verildi ? niçin ? istemezuk..

Muhlis   -  Bağlantı 15 Mayıs 2020, 18:58

Change. org sitesinde “Tavas Avdan Mahallesinde Termik Santrale Hayır” isimli bir imza kampanyası başlatılmış. Şu ana dek yaklaşık 10 bin imza toplandı, mümkünse bunu bir haberde bahsedebilir misiniz? Bununla farkındalığı arttırabiliriz. Teşekkürler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı