REKLAMI GEÇ

Semiz: Fay zonları üzerindeki yapılar acilen boşaltılmalı

Semiz: Fay zonları üzerindeki yapılar acilen boşaltılmalı

Jeoloji Mühendisler Odası Denizli Şubesi Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz, İzmir depremini değerlendirdi, acilen fay yasasının çıkarılarak, fay zonları üzerinde bulunan yapıların boşaltılması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2020 Cumartesi, 12:09

Jeoloji Mühendisler Odası Denizli Şubesi Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz, İzmir’in Seferihisar ilçesine yaklaşık 16.8 km mesafede meydana gelen, Ege ve Marmara Bölgelerinde birçok kentte hissedilen 6.6 büyüklüğündeki deprem ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Depremin Seferihisar’dan geçen Tuzla Fayının deniz içinde yer alan bölümünün güney batı ucunda meydana geldiğinin düşünüldüğünü belirten Semiz, “Deprem başta İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Balıkesir, Manisa, Uşak, Çanakkale, İstanbul gibi Batı Anadolu’dan İstanbul’a kadar olan geniş bir coğrafyada hissedilmiştir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. İzmir’in farklı bölgelerinde bina göçmelerinin olduğu, çok sayıda yapıda ise ağır hasarların olduğu görülmektedir. Yine depremin deniz içinde meydan gelmesi nedeniyle de küçük bir tsunaminin de meydana geldiği anlaşılmaktadır” dedi.

Aktif fay hatları/zonları üzerinde yer alan yapılar başta olmak üzere fay zonlarının üstünün “fay yasası” çıkarılarak acilen boşaltılması gerektiğini ifade eden Semiz, “Her bir kentin afet risklerine ilişkin planlarının çıkarılarak gerekli idari, hukuki, teknik, sosyal tedbirlerin alınması gereklidir” dedi.

Yorumlar

ERCAN YILMAZ   -  Bağlantı 31 Ekim 2020, 19:53

Denizli içinde FAY ZONLAR nereden geçiyorsa halkımız bilgilendirilmeli.İlla dprem olduğunda değil,tehlike gelmeden bu yapılmalı.Sevgili jeoloji mühendisleri odası başkanı önderliğinde Denizli için acil bilgilendirme bekliyouz.Teşekkürler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı