REKLAMI GEÇ

Şen: Pamukkale ve Laodikya’ya da müze bekliyoruz

Şen: Pamukkale ve Laodikya’ya da müze bekliyoruz

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, taş atölyelerin müzeye dönüştürülecek olmasının sevindirici olduğunu belirtti, emeği geçenlere teşekkür etti. Şen, “Depolarda bekleyen binlerce tarihi eserimizin de Laodikya ve Pamukkale’de açılacak müzelerde sergilenebilecek hale gelmesi, binlerce yıllık tarihimizin turizm potansiyeline kazandırılması da bir diğer temennimizdir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2021 Cuma, 15:48

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, imzalanan protokol ile taş atölyelerin müzeye dönüştürülecek olmasını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.

Müze projesinin, kültür ve turizm faaliyetleri özelinde kente çok önemli değerler katacağını belirten Şen, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’a, Denizli Valimiz Ali Fuat Atik’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve endüstri meslek lisesi taş atölyelerinin gelecek nesillere taşınması için emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara DENTUROD adına teşekkür ederiz” dedi.

Geçmişten bugüne kentin izlerini, hafızasını sergileyip gelecek nesiller ile paylaşılabilecek mirası, kurulacak kent müzesinde sergileyebilmenin kentin tanıtımına, turizm potansiyeline olumlu etki yaratacağını dile getiren Şen, “Bu müze Denizli’nin geçmiş hafızasını toplayacak, kent kimliğini ve kentlilik bilincini geliştirecek, koruyacak ve ortak yaşam kültürünü güçlendirecektir.

Müzenin, şehrimizi ve insanlarımızı birleştiren bir mantık çerçevesinde kalabilmesi ve ziyaret edilmeyen, bir kenarda unutulmuş bir müze olarak kalmaması için, kent müzesi ve yerleşkesinde çeşitli kültür faaliyetlerinin, güzel sanatlar sergilerinin, performanslarının ve gösterimlerinin, şenlik ve festivallerin, eğitim ve kurs faaliyetlerinin yapılması, organize edilmesi halinde hem kent müzesinin dinamik yapısının korunması, hemşerilerimizle yerli ve yabancı turistler arasında iletişim köprüsü özelliğinin oluşması sağlanmış olacaktır” dedi.

PAMUKKALE VE LAODİKYA’YA DA BEKLİYORUZ
Kent merkezine kurulacak müzenin yanı sıra başka beklentilerinin de olduğunu anlatan Şen, “Depolarda bekleyen binlerce tarihi eserimizin de Laodikya ve Pamukkale’de açılacak müzelerde sergilenebilecek hale gelmesi, binlerce yıllık tarihimizin turizm potansiyeline kazandırılması da bir diğer temennimizdir” dedi.

Yorumlar

Ali akkaya   -  Bağlantı 13 Şubat 2021, 10:59

Bilet parasini ver geliyoruz
Denizli de bir kesim var denizliyi kendilerinin saniyor
Komedi fukaralari

Ferit Erdin   -  Bağlantı 13 Şubat 2021, 09:25

İstanbulda bulunan MİNİARÜRK benzeri HİERAPOLİS ve LEODİKYA nın o zamanki halini gösteren antik dönemdeki Denizli ve cıvarını gösteren MAKET ANTİK KENTLER MÜZESİ yapılsa güzel olmaz mı

Çağrı Aydın   -  Bağlantı 12 Şubat 2021, 23:26

Amaç yerliye 100 TL bilet yerine müzekart satmak. Tek giriş 100 TL ama müzekart 60 TL ve Türkiye geneli 1 yıl sınırsız.

Haso   -  Bağlantı 12 Şubat 2021, 19:59

Ağam bizimle eğleniii. Yahu arkadaş giriş parası düşük olunca, sermayeden mi yenilecek? Sürümden kazanmak diye birşey hiç duymadınız mi? Giriş ucuz olunca Pamukkalenizi mi yiyeceğiz ki!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı