REKLAMI GEÇ

Sıcaklık artacak: Meteoroloji ‘sarı uyarı’ verdi

Sıcaklık artacak: Meteoroloji ‘sarı uyarı’ verdi

Meteoroloji, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 17 şehre sıcaklıkların artacağını ve vatandaşların tedbir almasını amaçlayan ‘sarı uyarı’ ile duyurdu. Sıcaklık bugün 8 dereceye kadar artabilir…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2020 Perşembe, 19:54

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı yükseleceği konusunda uyarı yayınladı. Sıcaklıkların 3 ila 8 derece artacağını belirten MGM, uyarının başlangıç saatinin yarın (cumartesi) 11:00 olduğunu duyurdu. Meteoroloji ayrıca, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 17 şehir için geçerli olan sarı uyarıyı da duyurdu. Meteoroloji ayrıca 17 il için geçerli olan ‘potansiyel hava durumu tehlikesi’ anlamı taşıyan ‘sarı uyarı’ yayınladı.

17 ŞEHRİ KAPSIYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 17 ile yarın için sarı uyarı yayınladı. MGM’nin uyarısının Afyonkarahisar, Balıkesir, Bursa, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Muğla, Uşak, Aydın, Burdur, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Manisa ve Tekirdağ için geçerli olduğu aktarıldı.

METEOROLOJİDEN ‘SARI UYARI’
Meteoroloji, sarı uyarıya dair açıklamasında “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

SICAKLIKLAR 3 İLA 8 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKACAK
Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yarın batı kesimlerde hafta sonu ülke genelinde hava sıcaklıklarının artarak Karadeniz’e kıyı illerde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece, diğer yerlerde 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Uyarının başlangıç saatinin yarın 11:00 olduğu belirtilirken bitiş zamanının da 4 Eylül saat 18:00 olduğu kaydedildi.

11.00-16.00 SAATLERİ ARASINA DİKKAT
Hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11:00 ile 16:00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı