REKLAMI GEÇ

Tabip Odası Başkanı rakamlar verdi, uyardı. Bıçak sırtındayız

Tabip Odası Başkanı rakamlar verdi, uyardı. Bıçak sırtındayız

Denizli Tabib Odası Başkanı Hakan Erbay, Denizli’nin koronavirüs tablosuna ilişkin korkutan rakamlar verdi. Yalnızca PAÜ’de yapılan günlük 2000 testin 800’ünün pozitif olduğunu belirten Erbay, “Hastaneler doldu, önlem almazsak İtalya gibi oluruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2020 Pazartesi, 17:12

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, Denizli Gazetesi’ne koronavirüs tablosuna ilişkin değerlendirmeler yaptı.

PAÜ’de yapılan günlük yaklaşık 2000 testten yüzde 40-45’inin yani 800’ünün pozitif çıktığını belirten Erbay, “Bu çok yüksek bir rakam bu. Önceki aylara göre yükseliş var. Önceki aylarda yüzde 20’ler, yüzde 10’ları konuşuyorduk. Olayın ciddiyeti bu. 3-4 kat artış var” diye konuştu.

Denizli’nin henüz koronada pik noktaya ulaşmadığını belirten Prof. Dr. Erbay, “Bunu Epidebiyolojik biliminin hesaplaması gerekiyor. Her bölgeden örnekler alınmalı, nüfusun yerlerine bakılmalı. Bu verilerle pik noktası tespit edilebilir. O yüzden ben pik noktasına ulaşıldı diyemem. Salgın hastalığın kontrolü için yüzde 60 oranında hastalıkla karşılaşma olması lazım. Şu anda daha yüzde 20’lerdeyiz. Mart ayından beri kimlere test yapıldı, kimler hasta oldu, tedavi görenler kim belirlenmeli. O yüzden daha pik noktasına ulaştık diyemeyiz. Bu şekilde bakarsak daha uzun süre hastalıkla mücadele edeceğiz” dedi.

KIŞ DÖNEMİNE DİKKAT!
Kış dönemine ilişkin ciddi uyarılarda bulunan Prof. Dr. Erbay, “Devletin alması gereken önlemler var. Sokağa çıkma kısıtlamaları, okullar, çarşı, pazar gibi kısıtlamalar gözden geçirilebilir. Avrupa’da önlem alınıyor. Önümüz kış daha çok hasta göreceğiz. Ölümlerle daha çok karşılaşacağız. Vatandaşta önlemini almalı. ‘Hayat eve sığar’ demeliyiz. Şuan PAÜ yoğun bakımımız dolu, göğüs ve enfeksiyon hastalıkları dolu. Yeni birimler açılıyor. Devlet hastaneleri de dolu. Bıçak sırtı gidiyoruz. Kontrol edilemezse İtalya’da olan durumları yaşayabiliriz. İtalya’da hasta yatıracak yer bulamadılar. Belli yaşa gelmiş, belli hastalıkları olan kişileri tedavi şansın yok deyip gönderdiler. Öyle bir durumla karşılaşırız. Bu yüzden herkes dikkat etmeli” dedi.

Yorumlar

Murat Kutlu   -  Bağlantı 10 Kasım 2020, 10:01

Emir adlı kullanıcı için; okullar bilim kurulu, tabip odaları ya da doktorlar tarafından açılmıyor- kapatılmıyor. Tüm verilere sahip olan idare (hükümet) karar verici.

emir   -  Bağlantı 9 Kasım 2020, 17:38

HER YER DOLDU DİYORSUNUZ OKULLARI NEYİNİZE GÜVENEREK AÇTINIZ.İLETSENİZE BİLİM KURULUNA BUNLARI…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı