REKLAMI GEÇ

Tabip Odası Başkanı Erbay: Denizli’de yasaklardan sonra koronavirüs yüzde 20 azaldı

Tabip Odası Başkanı Erbay: Denizli’de yasaklardan sonra koronavirüs yüzde 20 azaldı

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele etmeye devam ediyor. Türkiye’ye ikinci dalgayla birlikte yeni önlemler de geldi. Son 1 aydır uygulanan sokağa çıkma yasağı tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de vaka sayısını ciddi oranda düşürdü. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, 1.5 ay öncesine göre pozitif vaka sayısının yüzde 20’ye düştüğünü, yoğun bakımlardaki yatak sayısının da azaldığını belirtti.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2021 Pazartesi, 15:18

Koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık 1 ay önce yeni yasaklar gelmiş, hafta içi akşam, hafta sonları da tam gün kısıtlamalar hayata geçirilmişti. Yasaklarla birlikte vaka sayıları da azaldı.

Denizli’deki son durumu Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay değerlendirdi. Erbay, yasakların işe yaradığını, 1.5 ay öncesine göre Denizli’deki pozitif vaka sayısının ciddi oranda düştüğünü ifade etti.

YARI YARIYA DÜŞTÜ
Erbay, “Denizli’de önlemlerle beraber düşüş olduğu da gözlemlendi. Yoğun bakımlarda yatak sayısı acillerde de doluluk oranı azaldı. 1.5 ayda yarı yarıya düştü. Önlemler alındığında hastalığın kontrol altına alındığını gördük. Ciddi bulaşıcılığı olan bir hastalıkla karşı karşıyayız bunun için yüksek önlemler önemli. Aşı olsak bile 1 yıl boyunca kendimizi korumamız gerekiyor. Kış aylarındayız griple beraber koronavirüs daha da öldürücü olabiliyor. Bunun için maske, mesafe hijyen ve sokağa çıkma kısıtlamalarına özenle uymamız gerekiyor. Kalabalık ortamlardan, sosyal aktivitelerden uzak duralım kendimizi kısıtlayalım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı