REKLAMI GEÇ

Tabip Odası Başkanı Erbay: İngiltere varyantlı 4 mutasyonlu koronavirüs hastası karantinaya alındı

Tabip Odası Başkanı Erbay: İngiltere varyantlı 4 mutasyonlu koronavirüs hastası karantinaya alındı

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Hakan Erbay, Denizli’de 4 mutasyonlu koronavirüs hastasının Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde karantina altına alındığını açıkladı, vatandaşları kurallar konusunda uyardı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2021 Pazartesi, 19:37

Mutasyona uğrayarak yayılımını sürdüren koronavirüs Denizli’ye de geldi. Son haftalarda çevre illerde mutasyonlu koronavirüs vakalarının görüldüğü haberleri duyulmuştu.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Hakan Erbay, Denizli’de 4 mutasyonlu koronavirüs hastasının Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde karantinada olduğunu söyledi. Denizli Haber’in telefonla ulaştığı Prof.dr. Erbay, “Geçen hafta 6 kişiden şüphelenildi, 4’ü üniversite hastanesine getirildi. Hastaların koronavirüs testi pozitif çıktı. Hastalar şu anda karantina altında” dedi.

Mutasyonlu koronavirüsün Türkiye’de en çok görülen İngiltere varyantlı olduğunu belirten Erbay, “Bu virüs daha çabuk yayılıyor ve etkileri de daha büyük” dedi.

Diğer iki hastanın test sonucunu bilmediğini belirten Prof.Dr. Erbay, Denizlileri maske, mesafe ve temizlik konularında daha dikkatli olmaya ve kurallara uymaya çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı