REKLAMI GEÇ

Tam kapanma nedeniyle 1 Mayıs İşçi Bayramı erken kutlandı

Tam kapanma nedeniyle 1 Mayıs İşçi Bayramı erken kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın tam kapanma sürecine denk gelmesi nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü erken kutlandı. Siyasi partiler ve STK temsilcileri Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelerek açıklama yaptı. Topluluk adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, koronavirüs salgını nedeniyle artan işsizlik, açlık ve eşitsizlik konularına değindi “Koronavirüs salgını insanlığın geleceğini tehdit ediyor” dedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2021 Perşembe, 18:23

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması emekçileri erken harekete geçirdi.

Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelen siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eylem ile kutlamayı birlikte yaptı.

Topluluk adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, yasaklara ve baskılara rağmen umut büyüttüklerini belirtti.

Yurdakul, “On yıllardır dünya haklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik kriz, artan eşitsizlik, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunmayan bu düzen koronavirüs salgınıyla insanlığın geleceğini tehdit ediyor” dedi.

YETERLİ AŞI TEDARİK EDİLMEDİ
Yeterli aşı tedarik edilmediğini ve insanların kapalı ortamlara çalışmaya devam ettiğini öne süren Yurdakul, “Tam kapanma diye sundukları önlem paketi işçi sınıfı ve halkın sağlığını korumuyor, sermayelerini korumaya çalışıyorlar. Tam kapanma dedikleri önlemlerde biz yokuz. Çalışanlar hastalanmaya çalışmayanlar açlığa mahkum ediliyor. Kapalı alanlarda çalışmaya devam ediyoruz. Yeterli aşı tedarik edilmedi, göz göre göre ölüyor ve tükeniyoruz. Böyle salgın mücadelesi olmaz, yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

KADINLAR ESNEK ÇALIŞMA BİÇİMLERİNİN VE GÜVENCESİZLİĞİN HEDEFİ HALİNE GELDİ
Sınıfsal eşitsizlik yanında toplumsal cinsiyet eşitsizliğin de derinleştiğini ifade eden Yurdakul, “Pandemi sürecinde sınıfsal ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği arttı. Salgında kadınların omuzlarına yıkılan hane içi iş ve bakım yükü arttı. Kadına yönelik şiddet tırmandı. Kadınlar esnek çalışma biçimlerinin ve güvencesizliğin hedefi haline geldi. Pandemi döneminde kadınların güçlendirilmesi gerekirken tam tersi oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı