REKLAMI GEÇ

Tehlikeli hayvanlar için tanınan süre doluyor

Tehlikeli hayvanlar için tanınan süre doluyor

Son dönemlerde tehlikeli ırk olarak kabul edilen hayvanların özellikle çocuklara yönelik saldırılarının artmasının ardından alınan kayıt altına alınması ve kısırlaştırılması kararında tanınan süre 14 Ocak’ta doluyor. Karara uymayan hayvan sahiplerine ağır cezalar geliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2022 Perşembe, 10:59

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tehlike arz eden hayvanların kayıt altına alınması ve kısırlaştırılmasına yönelik kararın daha önce resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Söz konusu hayvanların PETVET sistemine kaydedilmesi ve kısırlaştırılmasına yönelik sürecin işlediğini hatırlatıldığı açıklamada, “Tehlike arz eden hayvanların (Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, American Staffordshire Terrier ve American Bully) ırklarını veya bunların melezlerini üreten, sahiplenen sahiplendiren, barındıran,  besleyen,  takas eden,  sergileyen,  hediye eden ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapana hayvan başına on bir bin Türk lirası idarî para cezası verilir. 14 Ocak 2022 tarihine kadar söz konusu hayvanlar kısırlaştırarak kayıt altına alınmalıdır. Tehlike Arz Eden Hayvanlara yönelik genelgenin yürürlüğe girmesinden önce (07.12.2021) gebe kalmış American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin doğum yapmasının beklenerek, doğum yapan anne ve yavrularının sahiplerince dört aylık  süre  sonunda kısırlaştırıldıktan sonra PETVET sistemine kayıt işlemleri yaptırılacaktır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı