REKLAMI GEÇ

Tekstilci Zekeriya Başkan, dalgaların yükselttiği tekneden düşerek yaşamını yitirdi

Tekstilci Zekeriya Başkan, dalgaların yükselttiği tekneden düşerek yaşamını yitirdi

Denizlili hayırsever tekstilci 68 yaşındaki Zekeriya Başkan, tatil için gittiği Milas Ören’de, dalgaların yükselttiği tekneden düştü. Arkadaşlarının müdahalesine rağmen, boğularak yaşamını yitirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2020 Pazar, 12:28

Olay, Muğla’nın Milas ilçesindeki turistik Ören mahallesinde dün meydana geldi. Denizli Haber’in edindiği bilgilere göre; Çağ Tekstil’in yönetim kurulu başkanı 68 yaşındaki Zekeriya Başkan, arkadaşlarıyla birlikte Akyaka’ya gitmek için kendisine ait tekne ile denize açıldı.

Kısa sürede rüzgarın artmasıyla dalgalar yükseldi. Tekne de dalgalarla birlikte yükseldi. Başkan, bu sırada dengesini kaybederek denize düştü. Teknedekiler kurtarmak için denize atladılar ancak bu sırada ikinci bir dalga geldi ve kurtarmayı imkansız hale getirdi.

Arkadaşları dalgadan kurtulup tekneye çıkmayı başardı ancak Zekeriya Başkan, boğularak yaşamını yitirdi. Başkan’ın cenazesi denizden çıkarılarak otopsi için Milas Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Acı haber Denizli’de özellikle tekstil camiasında büyük üzüntü yarattı.

Zekeriya Başkan, 2000 yılında babasının vasiyetini yerine getirerek Akkale Mahallesine babasının adını taşıyan Hasan Başkan Ortaokulu’nu kazandırmıştı.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Başkan’ın ölümünü büyük üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. Memişoğlu “Sevdiğimiz bir insandı ölümü bizi çok etkiledi. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Denizli sanayisinin duayen isimlerinden Faruk Alyaz, ölüm haberine üzüldüğünü belirtirken, “Doğa sporlarını çok severdi, iyi de yüzme bilirdi, nasıl böyle bir şey oldu anlayamadık. ‘Sarı Zeki’ diye hitap ettiğimiz sevdiğimiz bir kardeşimizin kaybına üzülüyoruz” dedi.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü de Başkan’ın ölümü ile ilgili başsağlığı mesajı yayımlayarak, “Eğitim camiası olarak “Eğitimin Hamisi” hayırsever Zekeriya Başkan’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı