REKLAMI GEÇ

TMMOB 67. yaşını kutluyor

TMMOB 67. yaşını kutluyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Denizli İl Koordinasyon Kurulu, 18-21 Ekim TMMOB Haftası nedeniyle Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2021 Cuma, 14:26

Valilik önündeki tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Akköse, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törende konuşan Akköse, TMMOB’nin ilk genel kurulunu 67 yıl önce gerçekleştirdiğini hatırlattı.

TMMOB’nin Anayasa’nın 135. maddesinde belirtilen kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğunu ifade eden Akköse, “Bugün 108 farklı mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı disiplininden 600 binin üzerinde meslektaşımızın üye olduğu TMMOB, 24 Odası, bu Odalara bağlı 226 Şube ve 50 İl/İlçe Koordinasyon Kurulu ile ülkemizin en büyük mesleki demokratik kitle örgütlerinden birisidir. İlimiz Denizli’de ise TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurul (İKK) ve 17 odamızın şube ve temsilcilikleriyle TMMOB’nin mesleki ve örgütlü mücadelesini sürdürmekteyiz” dedi.

TÜRKİYE’DE EKONOMİK KRİZ VAR

Türkiye’de ekonomik bir kriz yaşandığına değinen Akköse, “Dışa bağımlı ekonomi politikalarının kaçınılmaz sonucu olan bu kriz, tüm halkın olduğu gibi mühendis, mimar ve şehir plancılarının yaşamlarını da olumsuz etkilemektedir. Yaratılan siyasal ortam ekonomik riskleri derinleştirirken, halkın hak arama taleplerinin şiddetle bastırılarak görmezden gelinmesi krizin sonuçlarını daha da ağırlaştırmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı