REKLAMI GEÇ

TMMOB: Termik santral Tavas ovasını yok edecek

TMMOB: Termik santral Tavas ovasını yok edecek

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, Tavas’ın Avdan Mahallesi yakınlarına yapılması planlanan Termik santral ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tavas-Avdan ovasının yok olmaması için yapılması planlanan Termik santral ile ilgili çalışmalar acilen durdurulmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2020 Çarşamba, 16:06

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Mehmet Sarıca, “Geleceğimize, topraklarımıza, ovalarımıza ve sağlığımıza sahip çıkıyoruz. Tavas- Avdan ovasının yok olmaması için yapılması planlanan Termik santral ile ilgili çalışmalar acilen durdurulmalıdır” dedi.

Tüm ve ülkemiz Korona virüs salgınına karşı korunma ve mücadeleye odaklanmışken insan ve doğa sağlığının çok önemli olduğu bu dönemde Denizli’nin akciğeri sayılan bu bölgede termik santral yapılacak olmasının insanlığa ve doğaya karşı büyük bir sorumsuzluk olduğunu dile getiren Sarıca, “Dünyada çevreye, doğaya ve canlılara verdiği zarar yüzünden artık kullanılmayan termik santraller, Aürkiye’de hala kullanılmakta ve yenilerinin yapılmasında ısrar edilmektedir” diye konuştu.

“ZEYTİN AĞAÇLARI YOK OLACAK”

Avdan’da termik santral yapılması planlanan bölgenin Denizli’nin en verimli tarım ve hayvancılık yapılan arazilerini barındırdığını aktaran Sarıca, “Kurulma çalışmaları yürütülün Termik Santral ile oluşacak uçucu küllerin asit yağmurlarına dönüşmesi sonucu insan, hayvan, tarım ve endemik bitkilerin yaşamı ile bölgenin su ve toprak ekosistemini tamamıyla olumsuz etkileyecektir. Ayrıca Koruma altına alınmış olan zeytin ağaçlarının yok olmasına neden olacaktır” şeklinde konuştu.

BÖLGE HER ANLAMDA BOZULACAK

Termik santralin tarım, insan sağlığı ve doğal yaşamı etkileyeceğine değinen Sarıca, şunları söyledi:

“ÇED raporunun aksine etki alanı daha büyük bir bölgeyi kapsayacağı açıktır. Tavas ve Kale ilçelerimizin dışında Denizli, Aydın ve Muğla bölgesini de olumsuz etkileyecektir. Kömürlü termik santralin yapacağı hava, su ve gıda kirliliği bölgede önemli halk sağlığı sorunları meydana gelmesine neden olacaktır. Termik santral; Denizli ve çevre köylerdeki doğal güzelliklerin bozulması, turizm faaliyetlerindeki canlılığın azalması, konutların ve arazilerin değerinin düşmesi, işsizlik ve göçlerin artması sonucunu doğuracağından, bölgenin ekonomik yapısında da bozulmalara sebep olacaktır”

Sarıca ayrıca, TMMOB bileşenleri olarak konu ile ilgili her türlü faaliyetin ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı