REKLAMI GEÇ

TMMOB’dan gezi kararlarına tepki

TMMOB’dan gezi kararlarına tepki

Gezi davasında verilen mahkumiyet kararlarına tepki gösteren TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, “Verilen cezalar, iktidarın toplumsal muhalefeti cezalandırma ve sindirme siyasetinin son adımı olmuştur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2022 Pazartesi, 18:23

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, Candoğan Parkı’nda Gezi Parkı davasının kararlarına ilişkin basın açıklaması yaptı, tepkilerini ortaya koydu.

Katılımcılar adına açıklamayı okuyan TMMOB 2. Başkanı Selçuk Ulata, ülkemiz ekonomiden siyasete kadar her alanda büyük bir kriz içerisinde olduğunu söyledi.

Krizin sorumlusu olan iktidarın halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine toplumsal muhalefeti susturma yöntemiyle başarısızlığının üstünü örtmeye çalıştığını öne süren Ulata, “Ülke tarihimizin en kitlesel ve uzun süreli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi’ni organize ettikleri gerekçesiyle aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyemiz Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odamızın İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odamızın Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da bulunduğu arkadaşlarımıza verilen cezalar, iktidarın toplumsal muhalefeti cezalandırma ve sindirme siyasetinin son adımı olmuştur” dedi.

KARARLARIN HUKUKİ DAYANAĞI YOK

Mahkemenin verdiği bu cezaların hiçbir hukuki dayanağı ve toplumsal meşruiyetinin bulunmadığını ileri süren Ulata, “Gezi Direnişi ve bu direnişin parçası olmuş herkes bu tarih karşısında ve toplum vicdanında tertemiz ve lekesizdir. Siyasi iktidarın arkadaşlarımız ve Taksim Dayanışması nezdinde cezalandırmak istediği Gezi Direnişi olduğu kadar, parkına, şehrine, doğasına, tarihine sahip çıkan mühendis, mimar ve şehir plancılarının tümüdür. Siyasi iktidarın cezalandırmak istediği, mesleki bilgisini halktan yanan kullanan kamucu mühendis, mimar, şehir plancılarının mücadelesidir; TMMOB ve bağlı odalarının onurlu mücadele geleneğidir. İktidar zorbalığına dün boyun eğmedik, bugün de boyun eğmeyeceğiz. Gezi Direnişini, Gezi Davası’nda ceza alan arkadaşlarımızı, uğruna bedeller ödediğimiz değerlerimizi, kamusal faydayı ve meslektaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı