REKLAMI GEÇ

Trafik güvenliği için ‘kış önlemleri’ alınıyor

Trafik güvenliği için ‘kış önlemleri’ alınıyor

Denizli’de kış mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi için yapılan toplantıda yeni kararlar alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2021 Salı, 18:00

Denizli Valiliği’nde düzenlenen toplantıya, Vali Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Veysel Yanık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkan Yrd. Necdet Yılmaz, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü görevlileri, Karayolları 27. Şube Şefi Muhammet Sait Arıduman ile diğer ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda; İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekip amirlerince genel ve teknik bilgiler verildi.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN UYGULANACAK OLAN KARARLAR

Kötü hava şartları nedeniyle riskli bölgelerde 24 saat esasına göre ilave ekipler çıkararak karayolunun kapanmaması için özellikle tir ve çekici türü araçları bekletip gerekli tedbirleri alacak.

Gizli Buzlanma ve görüşün azaldığı sisli yol kesimlerinde Karayolu güvenli bir duruma gelene kadar tedbirleri devam ettirecek. Karayolunun kapanması durumunda ise trafik akımının alternatif güzergahlara yönlendirilmesini sağlayacak.

Birden fazla ilin sorumluluğunda olan karayolu güzergâh ve geçitlerinde; yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ ve heyelan gibi durumlarda, iller arasında koordinasyon kurularak taşıtlar uygun yerlerde bekletilecek, bu süre içerisinde otobüs ve minibüslerin terminallerden çıkış yapmalarına izin verilmeyecek.

Karayollarında olumsuzlukların yaşandığı yol kesimlerine gelmeden önce, taşıt sürücüleri durdurularak, megafonla veya led ekranlı panel cihazı bulunan ekip otolarıyla; görüş mesafesinin azaldığı, takip mesafesini artırmaları, şerit izleme kurallarına uymaları, sis farlarını kullanmaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri,  gündüzleri de yakını gösteren ışıklarını yakmaları hususlarında uyarılacak.

Trafik kazalarına neden olan: ağır taşıtlarda yüklerinin kayması, yolda sürgün oluşması, yol Yüzeyinde oluşan açık ve gizli buzlanma olan bölgeler, hava sıcaklığının ani düşmesi sonucunda rüzgarların etkisiyle oluşabilecek, “erken ve gizli buzlanma” riskinin yüksek olduğu kesimler, önceden tespit edilip Karayolları görevlileri ile birlikte tedbir alınacak.

Sürücüler buzlanma, yoğun yağış, tipi gibi görüş mesafesinin azaldığı ve kaza riskinin yoğunlaştığı kesimlere gelmeden önce hava, yol ve çevresi hakkında bilgilendirilecek, zincir taktırılarak, gerekiyorsa taşıtların trafik ekibi öncülüğünde seyretmelerine izin verilecek.

Lastiklerin mevsim koşullarına uygunluğuna yönelik yapılan denetimlerde trafik birimlerimizde bulunan aparatlarının kullanılması sağlanacak.

BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN UYGULANACAK KARARLAR

Belediyeler kar yağışı ve kürüme sırasında, cadde ve sokakların kaldırım kenarlarına sürülen karların kısa zamanda alınmasını sağlayacak,

Yerleşim yeri dışındaki karayollarında mahsur kalan sürücü ve yolcuların mağduriyet yaşamamaları amacıyla, yerel yönetimlerce imkânlar dâhilinde her türlü yardımın ulaştırılması, gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait tesislerden istifade etmeleri sağlanacak.

Belediyelerin kar yağışı ve kürüme sırasında, cadde ve sokakların kaldırım kenarlarına sürülen karların kısa zamanda alınması sağlanacak.

Gündüz hava sıcaklığının artması nedeniyle eriyen karların yol yüzeyinde kalması ve akşam saatlerinde buzlanmaya dönüşerek, karayolu güvenliğini olumsuz etkilemesi önlenecek.

Özellikle kötü hava/yol koşullarında Hastane, Okul, Kamu Kurumlarının bulundukları güzergahlar ile Ankara, Antalya ve İzmir İlleri ana yollarını açık bulunduracak.

KARAYOLLARI 27. ŞUBE ŞEFLİĞİ’NİN UYGULAYACAĞI KARARLAR

Kentte kış mevsimi süresinde karayollarında önceki yıllarda kar yağışı veya buzlanma gibi trafik akışını olumsuz etkileyen yol kesimlerinde, ekiplerini hazır vaziyette bekletecek.

Buzlanma nedeniyle meydana gelen yol kesimlerinde gerekli tuzlama yapmak üzere stoklarını yeterli düzeyde tutacak.

Arıza, trafik kazası, hava muhalefeti gibi nedenlerle trafik akışının sağlanamadığı durumlarda yolun tamamen trafiğe kapanmaması için gerekli tedbirler ivedilikle alınacak, acil müdahale araçlarının ulaşımı için emniyet şeritleri ile banketlerin açık tutulması sağlanacak.

Karayolları ekiplerinin trafik zabıtası ile iş birliği içerisinde çalışması amacıyla gerekli tedbirler alınacak, trafik kazalarına ve karayolundaki olumsuzluklara birlikte müdahale edilmesi için ekiplerini uygun yerlerde bulunduracak.

Banketlerde biriken karların gündüz hava sıcaklığının artması nedeniyle erimesi nedeniyle yol yüzeyinde kalması ve akşam saatlerinde buzlanmaya dönüşerek, karayolu güvenliğini olumsuz etkilememesi için gereken tedbirler alınacak.

Kar yağışı başlamadan önce sorumluluk alanlarında bulunan karayollarındaki trafik işaretlerini kontrol edip, eksik işaretlerin tamamlanmasını ve yoğun kar yağışının meydana geldiği yol kesimlerinde kar çubukları dikilmesini sağlayacak.

İL AFET VE ACİL YARDIM MÜDÜRLÜĞÜ (AFAD) TARAFINDAN UYGULANACAK KARRALAR

Kış ayları süresinde karayollarında meydana gelebilecek trafik kazaları, çığ düşmesi ve herhangi bir nedenden dolayı mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere görevli ekiplerini hazır bulundurulacak.

METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYGULAYACAĞI KARARLAR

Günlük Hava Tahmin Raporlarının vakit kaybetmeksizin ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesini sağlayacaktır.

Görevli kurumlarımızda tahmini hava raporlarına göre gerekli hazırlarını yapacaklardır.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYGULAYACAĞI KARARLAR

Kış ayları süresince karayollarında meydana gelebilecek trafik kazaları ve yaşanabilecek çığ düşmesi, yolda mahsur kalma olaylarında ilk ve acil yardım hizmetlerinin sağlanması amacıyla hastanelerde, sağlık ocaklarında ve 112 Acil Servis hizmetlerinde gerekli tüm tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır.

Ayrıca 112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılmakta olan araçların kış şartları göz önünde bulundurularak (zincir, kış lastiği, çekme halatı, takoz vb) araçlar kış şartlarına göre hazır edilecek.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYGULAYACAĞI KARARLAR

Olumsuz hava koşulları nedeniyle okul çevrelerindeki yolların yaya trafiğini olumsuz etkilemesi durumunda ilgili tüm kurumlar bilgilendirilecektir.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolların kapanması durumunda ise taşımalı   sistemdeki öğrencilerin mağdur olmamaları için Kaymakamlıklarımız ve Belediye Başkanlıklarımız ile birlikte gereken tüm tedbirlerin alınması için gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYGULAYACAĞI KARARLAR

Orman yollarının açık tutulması için sorumluluk alanlarında bulunan yolların kontrolünü yapıp, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Karayolları 27.Şube Şefliği ve İlçe Belediyelerimiz ile gerekli koordinasyon kurulmak suretiyle tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır.

ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANLIĞI’NIN UYGULAYACAĞI KARARLAR

Meydana gelebilecek trafik kazaları, araçların yolda kalması nedeniyle kapanan yolların trafiğe açılması ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla araçların çekim işlemlerini gerçekleştirmek için tatil günleri dahil 24 saat esasına göre çekici bulundurup, ilgili kurumların veya trafik yol kullanıcılarının taleplerini yerine getirecektir.

Servisçiler Odası Başkanlığı

Öğrenci ve Fabrika servis araçlarının kış şartlarına uygunluğu ile ilgili gerekli   tedbirleri alacak. Ayrıca üyelerine kış mevsiminde güvenli araç kullanımı ile ilgili eğitimlerin verilmesini sağlayacaktır.

İLÇE KAYMAKAMLIKLARI’NIN UYGULAYACAĞI KARARLAR

Kaymakamlıklar ilçe sorumluluk bölgelerinde kış tedbirlerinin planlanmasını yapıp, ilçe merkezindeki kurum ve kuruluşlar ve İl AFAD Müdürlüğü ile irtibatta bulunup, ihtiyaçların öncelik sıralamasının planlanması ve teminini sağlayacaklardır.

Ayrıca; kış döneminde yolların kapanması durumunda vatandaşlarımızın acil ve zorunlu ihtiyacı olan barınma, yiyecek, sağlık gibi ihtiyaçların sağlanması için gereken tedbirleri ivedilikle alacak.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIKLARI’NIN UYGULAYACAĞI KARARLAR

Diğer illere bağlayan karayollarında ve ilçe merkezlerinde kış ayları süresinde yaşanacak olumsuz durumlarda Belediye Başkanlıklarına ait makine, araç gereçler ve teknik personelin hazır bulunmasını sağlanacak, ayrıca yolların kapanması durumunda vatandaşlarımızın acil ve zorunlu ihtiyaçlarını sağlamada Kaymakamlıklarla birlikte hareket edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı