REKLAMI GEÇ

TÜBİTAK Başkanı Mandal Teknokent’te

TÜBİTAK Başkanı Mandal Teknokent’te

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Bilim Merkezi proje sözleşmesini imzalamak üzere kente gelen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Pamukkale Teknokent’i de ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2021 Cumartesi, 13:53

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı, Teknokent’te faaliyet gösteren NCT firmasının tasarladığı robot karşıladı ve kendisine Pamukkale Teknokent’i kısaca tanıttı.

Prof. Dr. Hasan Mandal daha sonra TEKNOFEST 2020’de orta ve yüksek irtifa kategorilerinde birincilik ile yüksek irtifa kategorisinde en özgün tasarım ödülünün sahibi olan Pamukkale Üniversitesi Hazar Roket Takımı, Biyoteknoloji İnovasyon Fikir Kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olan Graphone Takımı ile Tarım Teknolojileri kategorisinde Türkiye ikincisi olan Algan Teknoloji Takımının yaptığı çalışmalar hakkında Prof. Dr. Necip Atar ve yetkililerden bilgi aldı.

Hazar Roket Takımı’nın gelecek yıl yapılacak TEKNOFEST için hazırlıklarına tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden takımın danışman hocası Prof. Dr. Cemal Meran, roket motoru üzerine Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ziyaret, Pamukkale Teknokent bünyesinde yapılan çalışmalar ve planlanan projeler ile Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmaların yaptıkları çalışmaların tanıtıldığı toplantı ile devam etti.

Toplantının ardından heyet, Pamukkale Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren; Lupa Nut, PINOVA, Funika Games, Ratel Bilişim Hizmetleri, Netinternet, Kodpit firmaları ile Hazar Roket Takımı çalışma odasını ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında yetkililerinden bilgi aldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ayrıca Hazar Takımını ziyaret ettiği sırada takımın roketini imzalayarak gelecek çalışmalarında başarılar diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı