REKLAMI GEÇ

Türk Polis Teşkilatı 177 yaşında

Türk Polis Teşkilatı 177 yaşında

Polis Teşkilatı kuruluşunun 177. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Denizli Protokolü yayımladığı mesajlarla Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2022 Pazar, 09:00

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)

Gücünü kanunlardan, desteğini milletten alan, geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurulduğu günden bu yana hukukun üstünlüğünü ve insan haklarına saygıyı ilke edinen Polis Teşkilatımız, vatan toprağının her köşesinde mesai mefhumu gözetmeden uhdesine almış olduğu bu kutsal ve önemli görevi ifa ederken çoğu zaman ailelerini ihmal ederek fedakârca hizmet etmiş, milletimizin gönlünde ayrı bir yer edinmiştir.

Emniyet teşkilatının ekmeğiyle büyüme şerefine nail olan Denizli Valisi olarak; Yurdumuzda iç güven ortamının oluşmasına yönelik olağanüstü gayretler sergileyen Polis Teşkilatımız ile birlikte görev yapmaktan son derece onur ve gurur duyuyorum.

Aziz milletimiz ve Bayrağımız için canı pahasına görev yapan Türk Polis Teşkilatı’nın bundan sonra da halkımızın güven ve sevgisinden güç alarak; çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen, demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşul altında gözetmeye ve  sorumluluklarını yüksek vazife şuuruyla yerine getirmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Terör ve uyuşturucu başta olmak üzere trafik, asayiş, siber güvenlik, organize suçlar gibi pek çok suç türünde ilimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra sosyal destek çalışmalarını da üstün bir görev anlayışı ile ifa eden Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki tüm amir ve memurlarımız takdire şayandır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir.” diyerek polislerimizin toplumdaki yeri ve önemine değinmiştir. Polis Teşkilatımız, kamu düzeninin korunması, vatandaşlarımızın huzur, güvenlik ve esenliğinin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi sürdürecek ve vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet ederek milletimiz için her zaman huzur, güven ve şefkat kapısı olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutluyor; görevini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve şükranla yâd ediyor; görevleri başındaki tüm polislerimize ve değerli ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“Devletimizin bekası, kamu düzeninin tesisi, halkımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz çalışan polis teşkilatımız ülkemizin en köklü kuruluşlarındandır. 177 yıllık bu köklü geçmişiyle, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumsal yaşamın huzur ve güven içerisinde sürdürülmesi için görev yapan Türk Polis Teşkilatımız her zaman milletimizin gururu olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Büyükşehir Belediyesi olarak polis teşkilatımızla her konuda işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin her köşesinde; vatandaşlarımızın huzur ve güveni için büyük özveriyle çalışan başta Denizli Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümünü kutluyor, vazifeleri sırasında şehadete yürüyen tüm kahraman polislerimize Allah’ tan rahmet, gazilerimize ise sağlık ve sıhhat diliyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

“Ülkemizde, her an her bir vatandaşımızın yanında olan polis teşkilatımızın emekleri yadsıyamayız. Vatan topraklarımızın her noktasında tüm vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanunların yerine getirilmesi gibi birçok önemli görevi üstlenen kurumlarımızdan olan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 177. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizlerin güvenliği adına, ülkemizde asayişin sağlanması, mevcut huzurun bozulmaması için gece gündüz demeden görevlerini yapan tüm polislerimize teşekkür ediyoruz. Suçların önlenmesi, aydınlatılması yanında birçok sosyal destek çalışmalarını da büyük bir başarıyla yerine getiren polis teşkilatımızın tüm personelinin bu özel günlerini kutluyorum. Bu özel görevi yerine getirirken şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, gazilerimizi ve halen görev başında bulunan polislerimize de minnet ve saygılarımı sunuyorum. 10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatımızın Kuruluşunun 177. yılı kutlu olsun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı