REKLAMI GEÇ

Türkiye böyle kızardı. İşte haritadaki büyük değişimin aşamaları…

Türkiye böyle kızardı. İşte haritadaki büyük değişimin aşamaları…

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Şubat’tan beri her hafta paylaşılan koronavirüs risk durumu haritasındaki değişim Türkiye’deki koronavirüs tehlikesini gözler önüne serdi. O dönemde orta riskle sarı ve yüksel riskle turuncu renklerle dolu olan Türkiye son açıklanan haritada kızardı. Normalleşme sürecinin de etkisiyle Türkiye’de 11 il hariç tüm iller kırmızı renkle çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Denizli ise zamanla artan vaka sayısıyla çok riskli iller arasına girmek üzere…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2021 Pazar, 15:49

Koronavirüs sürecinde sağlık bakanlığı tarafından vaka sayılarına göre oluşturulan haritaya göre illerin durumları belirlenmişti. 14 Şubat’ta paylaşılan Covid-19 risk değerlendirme haritasında çok yüksek riskli il sayısı 9 olarak açıklanmıştı. Denizli o haritada 100 binde 32,52 olan vaka sayısıyla sarı renkle gösterilmiş ve orta risk gurubunda yer almıştı.

KIRMIZI RENKLİ İL SAYISI 12’YDİ
21 Şubat günü güncellenen haritada kırmızı renkle gösterilen çok yüksek riskli il sayısı 12’ye yükseldi. Denizli’nin haritadaki rengi değişmedi, vaka sayısı ise 100 binde 31,51 olarak açıklandı.

26 Şubat’ta paylaşılan haritada da, haritada kırmızı renkli illerin sayısı artmaya başladı ve 17’e yükseldi. Haritada ayrıca bazı sarı renkli illerin renginin turuncuya döndüğü de görüldü. Denizli o haftada da orta riskli iller arasında yer aldı.

NORMALLEŞMEYE GİRİLDİ
Türkiye 2 Mart günü normalleşme sürecine girdi, koronavirüsle mücadelede yerinde karar uygulamasıyla yeni döneme geçildi. İl Hıfzısıhha Kurulları, illerin vaka sayılarına göre normalleşme sürecini belirledi. Normalleşme süreciyle birlikte Denizli’de birçok yasak da kalktı.

NORMALLEŞME YARAMADI
Normalleşme sürecine girilmesinden 3 gün sonra 5 Mart’ta güncellenen haritada, Türkiye’de çok yüksel riskli il sayısı 27’ye yükseldi. Türkiye’de o haftada birçok orta riskli il yüksek riskli il kategorisine geçerken Denizli’de o haftada 100 bin kişide 38,81 vaka sayısıyla orta riskli iller arasında kaldı.

DENİZLİ YÜKSEK RİSKLİ İLLER SINIRINA GİRDİ
19 Martta güncellenen haritada ise Türkiye’nin rengi neredeyse tamamen değişti. 38 il çok yüksek riskli il kategorisinde yer aldı, düşük riskli tek iller ise Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Hakkari oldu. Denizli’nin 12 Mart’ta yüz binde 41,50 olan vaka sayısı yüz binde 49,38 oldu. Denizli; bu sayılarla orta riskli iller bölgesinden yüksek riskli iller arasına girme sınırına geldi.

58 İL ÇOK YÜKSEK RİSKLİ KATEGORİYE GİRDİ
26 Mart haftasına ait il açıklanan haritada, Türkiye’de 58 il çok yüksek riskli iller kategorisinde yer aldı. Denizli bu haftada yüz binde 68,40 olan vaka sayısı ile yüksek riskli iller arasında yer aldı. Haritadaki tek düşük riskli il Şırnak oldu.

11 İL HARİÇ TÜM İLLER KIZARDI
Sağlık Bakanlığı tarafından 2Nisan’da açıklanan son haritaya göre ise çok yüksek riskli il sayısı 69 oldu. Denizli’nin bir önceki hafta yüz binde 68,40 olan vaka sayısı yüz binde 94,15 oldu. Denizli, yüzde 30’a yaklaşan artışla çok riskli iller kategorisine çok yaklaştı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı