REKLAMI GEÇ

Uslu, “Kırmızı” ile 3.lük ödülü aldı

Uslu, “Kırmızı” ile 3.lük ödülü aldı

Denizlili yazar Abdülkadir Uslu, “Kırmızı” adlı öyküsü ile Sefer Ekşi 9. Kültür ve Sanat Ödülleri Öykü Yarışması’nda 3.lük kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2020 Pazartesi, 11:50

Fazilet ve İlim Vakfı tarafından dokuz yıldır düzenlenen Sefer Ekşi 9. Kültür ve Sanat Ödülleri Öykü Yarışması’nın 2020 ödülleri açıklandı.

Yurt içi ve dışından tüm yazarların katılabildiği Sefer Ekşi 9. Kültür ve Sanat Ödülleri Öykü Yarışmasının bu seneki konusu “merhamet” olarak belirlendi.

Akademisyenlerden ve profesyonel yazarlardan oluşan seçici kurulun değerlendirdiği “merhamet”i işleyen öykülerden yedisi ödüle değer bulundu. Değerlendirme sonucunda ilk üçe giren öykülerin yanı sıra dört öykü de mansiyon ödülü aldı.

Denizlili öykü yazarı Abdülkadir Uslu’nun “Kırmızı” adlı öyküsü üçüncülüğe değer bulundu.

Kısa öykü dalında 8 ödülü olan Abdülkadir Uslu, “Aydınlık Sineması” öykü kitabı ile de “1. Arif Baş Öykü Ödülü” 3.lük ödülünü de kazanmıştı.

Yarışmanın birinciliğini “Kırmızı Atkı” ile Büşra Sivren kazanırken, Gülay Leylek “Çiçek Desenli Peşkir” ile 2. oldu.
Fatih Karaca “Muhacir”, Rahmi Özen “Öz Yaşı”, Furkan Yılmaz “Deryanın Sokak Çocukları”, Murat Tapar da “Annemin Suskunluğu” ile mansiyon aldı.

Yarışmanın ödül töreni 17 Kasım 2020, saat 12.00’de Kuruçeşme Selami Ali İlim ve Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları’nın İstanbul’daki merkezinde düzenlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı