REKLAMI GEÇ

Uzman psikiyatristlerin yeni klinik sevinci

Uzman psikiyatristlerin yeni klinik sevinci

Yetişkin, çocuk ve genç alanlarında ruh sağlığı hizmeti veren Prof. Dr. Figen Çulha Ateşçi ve Dr. Nazlı Kapubağlı Çetin, kısa süre önce çalışmaya başladıkları yeni kliniklerinin açılışını 18 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirdi, mutluluklarını sevdikleriyle paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2021 Salı, 15:22

Ruh sağlığı hizmetini yetişkin ve çocuk-genç alanlarında yürüten iki uzman psikoterapist meslek hayatlarına aynı klinikte devam ederek, mesleki deneyim ve donanımlarını danışanlarıyla paylaşıyorlar.

Prof. Dr. Figen Çulha Ateşçi; kadın ruh sağlığı, depresyon, yas travması, bipolar bozukluk, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, anksiyete bozuklukları, panik bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk, kanser hastalarında depresyon gibi çeşitli konularla ilgilenmiş olup yayınlanmış çok sayıda yurt içi-dışı makaleleri bulunmaktadır.

Aktif olarak hala bu alanlardaki çalışmalarını sürdüren Ateşçi, son yıllarda psikiyatrik bozukluklarda ilaç tedavilerinin tek başına yeterli olmadığını düşündüğü için, psikoterapi, psikososyal yaklaşımlar ve rehabilitasyon konularına yoğunlaştı, yeni kliniğinde de bu çalışmalarına devam ediyor.

Uzm. Dr. Nazlı Kapubağlı Çetin; çeşitli topluluklarla çocuk ve genç ruh sağlığı, internet ve ekran bağımlılığı, kadına yönelik şiddet, COVID-19 pandemisinin çocuklardaki etkileri gibi konularda eğitim ve bilgilendirme etkinliklerine gönüllü̈ katkılar sağladı.

Ağırlıklı olarak dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ve buna yönelik testlerin uygulanması, ilaçla ve davranışsal yöntemlerle tedavisi, sınav öğrencilerine yönelik etkileşimsel psikodrama grupları, pandemide yüz yüze eğitime geçiş süreci ve oyun terapisi konularında çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı