REKLAMI GEÇ

Uzunpınar’da bazı kekik tarlaları doludan, bazıları da selden etkilendi

Uzunpınar’da bazı kekik tarlaları doludan, bazıları da selden etkilendi

Dünyanın kekik ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Çökelez Dağı eteklerindeki Uzunpınar yağışlardan olumsuz etkilendi. Kekiklerin yeni filizlenen uçları dolu nedeniyle kırıldı. Bazı tarlalarda da sel fideleri kökünden söktü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2023 Salı, 16:37

Denizli ve bölgesini etkisi altına alan yağışlarda üretici olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Honaz, Kale ve Çameli’ndeki dolu zararlarına Uzunpınar da eklendi. Pamukkale’nin Çökelez dağı eteklerindeki kırsal Uzunpınar Mahallesi’nde dolu yağışı ve sel etkili oldu.

Öğle saatlerinde başlayan yağış kısa sürse de zararı büyük oldu. Bitkinin taze filizleri dolu nedeniyle kırıldı. Mahallenin bazı noktalarında da sel etkili oldu. Yükseklerden inen sel beraberinde taşları da sürükledi. Lavanta ve kekik tarlalarındaki bitkiler kökünden söküldü, tarlalar taşla doldu.

Bazı yollar sel nedeniyle kapandı. Bölgeye Denizli Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Bölgede üretilen kekik, dünyanın en kalitelilerinden biri olarak kabul ediliyor. Kekiğin neredeyse tamamı dünyanın tüm ülkelerine ihraç ediliyor. Bölge üretilen kekiğin dünyanın ihtiyacının yüzde 80’ini karşıladığı belirtiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı