REKLAMI GEÇ

Vahşi sulama Menderes’i bitiriyor

Vahşi sulama Menderes’i bitiriyor

Büyük Menderes inisiyatifi Dinar temsilcisi Soner Özdemir, Menderes havzasının hızla kıtlık sınıfına girdiğini ifade ederek, “Öncelikle vahşi sulama dediğimiz, dünyanın terk ettiği sulama biçimini bırakıp damlama şeklinde sulamaya geçmemiz gerekiyor. Vahşi sulama, toprağın en verimli kısımlarını erozyona uğratıyor, aynı zamanda toprağı çoraklaştırıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2021 Salı, 13:21

Büyük Menderes İnisiyatifi Dinar temsilcisi Soner Özdemir, yaptığı basın açıklamasıyla Büyük Menderes Nehri’nin ülkenin en kirli üçüncü nehri ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Özdemir, sorunun en önemli sebeplerinden birisinin yanlış sulama yöntemi olduğu belirterek, “Hızla kıtlık sınıfına giden bir havzada yaşıyoruz. Öncelikle vahşi sulama dediğimiz, dünyanın terk ettiği sulama biçimini bırakıp damlama şeklinde sulamaya geçmemiz gerekiyor. Vahşi sulama, toprağın en verimli kısımlarını erozyona uğratıyor, aynı zamanda toprağı çoraklaştırıyor” dedi.

DAMLA SULAMAYA GEÇİLMELİ
Büyük Menderes İnisiyatifi olarak çözüm önerisi sunduklarını aktaran Özdemir, “Kurumayı ve kıtlığı durdurma adına damlama sulama sistemini kullanan çiftçilere su ücretsiz olmalı. Böylece hem tarımsal üretimde en yüksek kalitenin korunduğu hem de suyun en verimli kullanıldığı bir ortam yaratabiliriz. Bunun haricinde sadece Büyük Menderes havzasında değil Türkiye’deki tüm havzalarda ürün-su ihtiyacı analizi yapılmalı, atık su yönetimi revize edilmeli” diye konuştu.

HERKES DESTEK OLMALI
Büyük Menderes İnisiyatifi’nin yürüttüğü ekoloji mücadelesine herkesin destek vermesi gerektiğini söyleyen Özdemir, “Bilgilendirme toplantılarımız, sergilerimiz, farklı çalışmalarımız olacak. Önümüzdeki süreçte toplumun farkındalığını ve desteğini artırmak için çabalayacağız. Tüm siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından bu eylem planına destek bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı