REKLAMI GEÇ

Vali Atik’in eşi Fulya Atik Gönül Elçileri Projesiyle ilçe ilçe geziyor

Vali Atik’in eşi Fulya Atik Gönül Elçileri Projesiyle ilçe ilçe geziyor

Bünyesinde vali ve kaymakam eşlerinin yer aldığı Gönül Elçileri Projesi, Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in Eşi Fulya Atik başkanlığında yürütülüyor. Fulya Atik, ilçe ilçe gezip, sorunlarla ilgileniyor. Projeyi ve çalışmalarını Denizli Haber’e anlatan Fulya Atik, şimdiye kadar 7 ilçeyi ziyaret ettiğini, kadınlarla bir araya gelerek sorunları dinlediğini ve girişimci kadınlara destek verdiklerini söyledi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2020 Cumartesi, 09:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından 81 ilde başlatılan Gönül Elçileri Projesi devam ediyor. Projede 81 ilde bulunan vali ve kaymakam eşleri öncülük ediyor. Gönül elçilerinin öncelikleri; şehit ve gazi aileleri, devlet korumasındaki çocuklar ve yaşlılar.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik de geldiği günden beri proje kapsamında çalışmalarına devam ediyor. İlçeleri gezip hedef kitlede yer alan vatandaşlarla bir araya gelen Fulya Atik ve komisyon üyeleri, bölgede yaşanan eksiklikleri tespit ediyor, girişimci kadınlara destek oluyor ve ilçelerin tarihi özelliklerini harekete geçirmeye çalışıyor.

DENİZLİ’NİN OKUMA YAZMA ORANI YÜKSEK
Siirt’te bulundukları süre içinde önemli çalışmalara imza atan Fulya Atik, “ Siirt’te de bu proje üzerinden çalışmalar yürüttük. Kız çocuklarının okuması için ön ayak olduk. Her ilin kendi eksiklerine göre yolumuzu çiziyoruz. Siirt’te genellikle okuma-yazma alanında etkin çalışmalara imza attık. Ancak, Denizli’de okuma yazma oranı yüksek. Bu nedenle Denizli’de ön planda bu çalışma yok. Bir ilden ayrılınca da projenin peşini bırakmıyoruz, hala Siirt’le de iletişimim var” dedi.

DENİZLİ’DE TEKSTİL ÖTESİNDE TARİHİ YAPI DA VAR
Denizli’yi çok sevdiğini ve kısa sürede alıştığını belirten Bayan Atik, “Her ilin kendine göre bir yapısı var. Gözden kaçmış, üzerinde durulmamış konuların üstüne gidiyoruz. Denizli tekstilin ötesinde tarihi alt yapısı olan bir şehir. Şu an en çok Pamukkale’de ki tarihi eserlerin üzerine duruyoruz” diye konuştu.

SİİRT’TEYKEN ULAŞTIĞIM GİRŞİMCİ KADINI ZİYARET ETTİM
Siirt’e bulundukları dönemde Çivril’de sosyal medya üzerinden köylülerle beraber çalışan girişimci bir kadını takip ettiğini ve Denizli’ye gelince ziyaretine gittiğini ifade eden Fulya Atik, “Sosyal medyadan Çivril’de bir hanımefendiyi takip ediyordum. İnsanların talepleri üzerine değil de ihraç fazlası ürünleri yeniden dönüştüren ve doğal ürünler haline getiren bir işletme. Hanımefendinin atölyesi çok temizdi ve köylü kadınları da yanına alarak bu şekilde çalışıyormuş. Çok hoşuma gitti” dedi.

LAVANTA İŞLETMECİLERİNİN ÇABALARI ÇOK GÜZELDİ
Acıpayam’da lavanta bahçelerini de gezdiğini belirten Fulya Atik, “Acıpayam’da lavanta bahçesine gittim gerçekten çok güzeldi, hayran kaldım. İnanılmaz bir çabaları var” diye konuştu.

ÇARDAK HAN’I ZİYARET ETTİ
Atik kısa süre önce restorasyonu tamamlanan Çardak Han’ı da ziyaret ettiğini belirterek, “Çardak Han’ın onarımı yapılmış. Orayı da ziyaret ettik. Kaymakam beyin eşiyle beraber nasıl tanıtımı yapılır, turistlerin nasıl daha çok ilgisini çeker, nasıl ışıklandırmalar olur diye konuştuk” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle eskisi kadar vatandaşlarla yakın temasa geçemediğini ifade eden Fulya Atik, “Özellikle kadınlar karşısında bir kadın görünce derdini, sıkıntısını daha kolay anlatıyor. Samimi olmak istiyor ancak pandemi nedeniyle eskisi kadar samimi olamıyoruz. Ancak yine de kadınların sorunlarına çözümler getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Güzel Sanatlar Lisesi’nde müzik öğretmenliği yapan Bayan Atik, tüm bu çalışmalarla birlikte online derslerinin de devam ettiğini anlattı. Bayan Atik, “İlçe ziyaretleri ve online derslerimi bir arada götürmeye çalışıyorum” dedi.

Yorumlar

Mehmet dani   -  Bağlantı 18 Ekim 2020, 10:31

Vali dönerci kapatır tanınmadığı icin,gazete atiklikten bahseder.birakin bu işleri

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı