REKLAMI GEÇ

Valilik açıktan akaryakıt satışını izne bağladı

Valilik açıktan akaryakıt satışını izne bağladı

Denizli Valiliği, son dönemlerde artan orman yangınları ve muhtemel terör olaylarına karşı önlem amacıyla açıktan akaryakıt satışlarına düzenleme getirdi. Bundan sonra polis izni olmadan istasyonlarda açıkta akaryakıt satılmayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2021 Salı, 15:00

Denizli Valiliği, terör eylemlerine yönelik girişimler ile orman yangınları ve sabotajların önlenmesine yönelik yeni bir karar aldı. Mevcut mevzuatta akaryakıt istasyonlarında bidon, şişe ve benzeri kaplarla yanıcı maddelerin satışını engelleyici yasal bir düzenleme bulunmaması nedeniyle alınan karar ile açıkta akaryakıt satışı bazı kurallara bağlandı.

Denizli il sınırları içerisinde zorunlu haller (herhangi bir nedenle hareket kabiliyetini kaybetmiş ve akaryakıt ikmali için istasyona getirilmesi mümkün olmayan her türlü taşıt, çim biçme makinası, ağaç kesme motoru gibi çalışma alanında kullanılması zorunu olan motorlu aletler ve benzeri ekipmanlar, traktörler için kullanılacak ve uygun koşullarda tarım arazisi yakınlarında muhafaza edilecek yedek akaryakıt) dışında akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satışı yasaklandı.

Zorunlu hallerde bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yakıt satışı yapılmadan önce akaryakıt istasyonları işletmecileri tarafından kolluk birimine bilgi verilecek, yakıt almak isteyen kişi tarafından kendi el yazısı ile form doldurulacak. Formun bir nüshası bağlı bulunduğu polis merkezi amirliğine/jandarma karakol komutanlığına 24 saat içerisinde teslim edilecek.

Akaryakıt istasyonlarında belirlenen kurallara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacak.

Yorumlar

şahin yılmaz   -  Bağlantı 10 Ağustos 2021, 18:23

peki bu çaremi o işi yapacak arabanın deposundan çeker yine yapar yapacağını bu anca jenaratör, odun kesme, çim çiçme, benzinli tırpan kullanıcılarını zora sokar sadece

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı