REKLAMI GEÇ

Yanan ormanlar için sarp arazideki ağaçlardan 80 bin tohum topladılar

Yanan ormanlar için sarp arazideki ağaçlardan 80 bin tohum topladılar

AKUT Denizli ve İstanbul ekiplerinden 16 gönüllü, yanan ormanlık alanların yeniden ağaçlandırılması için Muğla’daki Yılanlı Dağı’nın sarp arazilerine yüksek tırmanış yaparak Karaçam ağaçlarından tohum topladı. Toplanan tohumlardan 80.000 civarında Karaçam fidanı üretimi yapılması planlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2021 Perşembe, 12:24

Türkiye yaz aylarında orman yangınlarıyla mücadele etti. Özellikle Muğla ve Antalya’da binlerce ağaç kule döndü. Yanan bölgelerde ağaçlandırma çalışmaları kısa sürede başladı ve tüm hızıyla sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra belediyeler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar ağaçlandırma çalışmalarına destek veriyor.

GÖNÜLLÜ OLARAK GİTTİLER
Yanan bölgelerin tekrar ağaçlandırılması için Arama ve Kurtarma Derneği AKUT, Orman Bölge Müdürlükleriyle birlikte tohum tedariği için çalışma yürütüyor.
Yürütülen çalışmalar kapsamında Denizli ve İstanbul Akut ekiplerinden 16 gönüllü, Muğla’daki Yılanlı dağında sarp arazide yüksek tırmanış yaparak Karaçam ağaçlarından tohum topladı. Ekipler bir günlük çalışmada 80 binin üzerinde tohum elde etti.

“ORMANLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”
Akut’un ağaçlandırma çalışmalarına her alanda destek verdiğini dile getiren AKUT Denizli Sorumlusu Cengizhan Öztürk, tohum toplama çalışmalarına destek verecek gönüllülere ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Yazın meydana gelen orman yangınlarında ormanlarımızla birlikte bizler de yandık, hepimizin yüreği yandı. O zaman tüm vatandaşlarımız söndürme çalışmalarına canla başla destek verdi, AKUT olarak biz de yanan bölgelerde çalışmalara katıldık. Şimdi üzerimize düşen yanan yerlerin en kısa zamanda eski haline gelebilmesi için, ağaçlandırma çalışmalarını hızlandırmak. Bu ülkü hepimizin, ormanlar hepimizin. Sadece kendimiz için değil gelecek nesiller için bu bizim görevimiz. Biz iki hafta aralıklarla Orman Bölge Müdürlükleriyle tohum toplama çalışması yapıyoruz. Günde ortalama 80 tohum toplanıyor. Bu tohumlardan çıkacak fidanlar bizim geleceğimiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı