REKLAMI GEÇ

Yarın, yılın en sıcak günü olacak

Yarın, yılın en sıcak günü olacak

Türkiye’de yarından itibaren yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı çöl sıcaklarının etkisine girecek. Aşırı ısınan Kuzey Afrika ve Arap Yarımadası’ndaki çöl bölgelerindeki sıcak hava Türkiye’yi de etkileyecek. Yarın Denizli yılın en sıcak gününü yaşayacak, sıcaklık 41 dereceye çıkacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2022 Cuma, 14:47

Türkiye son günlerde sıcaklıkla boğuşuyor. Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Yetkililer kavurucu sıcaklara karşı vatandaşları peş peşe uyarıyor, oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem alıyor. Vatandaşlara mecbur kalmadıkça güneşe çıkmamaları uyarısı yapılıyor. Yılın en sıcak gününün ise yarın olması bekleniyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, Türkiye’nin bulunduğu konum nedeniyle temmuzun sonu ile ağustosun ilk günlerinde yılın en sıcak günlerini yaşadığını söyledi.

Toros, Kuzey Afrika ve Arap Yarımadası’ndaki çöl bölgelerinin aşırı ısındığını, oralardaki sıcak havanın ülkemizi de etkilediğini belirtti. Vatandaşların sıcak günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Toros, özellikle güneş ışınlarının en dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalınmamasını tavsiye etti.

Yılın en sıcak dönemini yaşayan Denizli’de de yarın hava sıcaklığının 41 dereceye çıkması bekleniyor. Sıcaklıkların önümüzdeki hafta da devam etmesi tahmin ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı