REKLAMI GEÇ

Yasağa rağmen pazarda ekmek satışı sürüyor

Yasağa rağmen pazarda ekmek satışı sürüyor

Koronavirüs salgınına karşı yetkililerin defalarca uyardığı ekmek satışı konusunda, bazı esnaflar tarafından kurallar hiçe sayılıyor. Denizli Fırıncılar Odası’nın ‘market ve bakkallar dışında ekmek satışı yapılmayacak’ çağrısına rağmen bazı pazar yerlerinde tezgahta ekmek satışı devam ediyor. Bu örnekler, neredeyse her pazarda karşımıza çıkıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2020 Çarşamba, 13:39

Kovid-19 (koronavirüs) salgınına karşı ülke genelinde alınan önlemler artıyor. Alınan kararlar gereği birçok iş yeri geçici olarak kapatıldı, bazı ürünlerin satıları ise belli kurallara tabi tutuldu. Özellikle pazar yerlerinde meyve-sebzelerin satışında vatandaşların ürünlere dokunmadan alışveriş yapmaları sağlanıyor.

YASAKLANMIŞTI
Alınan tedbirlerden en önemlilerinden biri ise ekmekte oldu. Ekmeğin, market ve bakkallar dışında satışı yasaklandı. Ayrıca ekmeğin görevli kişiler tarafından temizlik kurallarına uyularak ambalajlı şekilde verileceği ve müşterinin hiçbir şekilde ürünlere temas etmesine müsaade edilmeyeceği kararı alındı.

UYARIYI DİKKATE ALMADI
Vatandaşların ekmeklere olan temasının engellendiği uygulama, Denizli’nin birçok yerinde hayata geçerken, bazı pazar yerlerinde dikkate alınmadı.

Merkezefendi’deki bir pazar yerinde tezgahta ekmek satışının sürmesi tepkilere neden oldu.

KESİNLİKLE YASAK
Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, pazarlarda ekmek satışının kesinlikle yasak olduğunu belirterek, “Kurallara uygunsuz şekilde satış yapanların ihbarı bize geldiği anda Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerine bildiriyoruz, onlar gerekli işlemleri yapıyor” dedi.

Esnaflara kurallara uymaları çağrısını tekrarlayan Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, vatandaşlardan da pazar yerlerinde yasak olmasına rağmen satılan ekmekleri almamalarını, kendilerine bilgi vermelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı