REKLAMI GEÇ

Yatağan’a bakarak Tavas’ın geleceğini görebiliriz: Tarım bitecek!

Yatağan’a bakarak Tavas’ın geleceğini görebiliriz: Tarım bitecek!

Tavas’ta yapılacak olan termik santralin bir benzerinden yıllardır etkilenen komşu kent Muğla’nın Yatağan ilçesinde tarım alanları yok olmak üzere… Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru Denizli Haber’e konuştu: Zeytin ağaçları artık çiçek açmıyor, sebzelerin yaprakları ateşe tutulmuş gibi yanıyor.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2020 Salı, 13:35

Tavas’ın Avdan Mahallesi yakınlarında kurulacak ve bölgedeki kömür kaynaklarını kullanarak 30 yıl boyunca elektrik üretecek termik santral, sadece havayı kirletmek, yer altı kaynaklarını tüketmekle kalmayacak. Komşu kent Muğla’nın Yatağan ilçesine bakarak; ürün deseni her geçen gün zenginleşen verimli Tavas Ovası’nda da tarımı bitireceğini söylemek mümkün.

30 KİLOMETRE MESAFEDEKİ CANLI YAŞAMINI ETKİLİYOR

Termik santralin bir benzerinin 40 yıldır faaliyette olduğu komşu il Muğla’nın Yatağan İlçesinde santral nedeniyle çiftçilerin derdi büyük. Bölgeden edinilen bilgilere göre santralden çıkan zararlı gazlar tarımsal hayatı yok etmek üzere.

Meyve ağaçlarının artık çiçek açmadığı, sebzelerin ise yapraklarının yandığı söyleniyor. Denizli’yi bekleyen büyük tehlike termik santralin, yaklaşık 30 kilometre mesafedeki canlı yaşamını etkilediği belirtiliyor.

ZEYTİN AĞAÇLARI ARTIK ÇİÇEK AÇMIYOR

1980 yılından beri termik santralin bulunduğu Muğla’nın Yatağan İlçesinin Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru, Denizli Haber’e konuştu ve santralin tarım alanlarını ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Santralden çıkan zararlı gazların yaklaşık 30 kilometre mesafeye yayıldığını ve bu bölgede özellikle zeytin ağaçlarının çiçek açmasını engellediğini aktaran Kuru, “Çiftçi arkadaşlarımız her gün santral şikayetiyle bize geliyor. Bölgede çiftçilerimizin çoğu zeytin yetiştiriyor. Santralden çıkan gazlar zeytinlerin çiçek açmasını engelledi, zeytin ağaçları artık çiçek açmıyor. Sebzelerin yaprakları ateşle yakılmış gibi yanıyor” dedi.

Yorumlar

Mustafa Adalış   -  Bağlantı 29 Nisan 2020, 09:38

Çevre ve halk sağlığı için termik santrale hayır!!!.

Muhlis   -  Bağlantı 28 Nisan 2020, 16:19

Birileri bunun hakkında bir imza kampanyası başlatmalı. Birlik halinde başarmamızın yolundan biri bu olabilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı