REKLAMI GEÇ

Yerli ve milli solunum cihazının altında bir Denizlilinin imzası var

Yerli ve milli solunum cihazının altında bir Denizlilinin imzası var

Bir süredir üzerinde çalıştığı solunum cihazının tüm haklarını koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık bakanlığını devreden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurduğu teknoloji ekibinde yer alan Denizlili girişimci Cemal Erdoğan, Türkiye’nin gururu ve umudu oldu. Aydoğan‘ın AR-GE çalışmalarını yaptığı cihaz, 3 büyük firma ve 2 bakanlıkla ilk etapta 100 adet üretildi, mayısta 5 bin solunum cihazının hazır olacağı duyuruldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2020 Salı, 11:36

Koronavirüs salgınının artış göstermeye başladığı günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla özel bir teknoloji ekibi kuruldu.

İLK ÖRNEĞİ 2012’DE ÜRETİLDİ
Ekip, Denizlili Cemal Erdoğan’ın 2012 yılında doktor olan ağabeyiyle kurduğu Biosys Biyomedikal şirketi ile AR-GE çalışmalarını yürüttüğü Biyovent marka yoğun bakım tepi mekanik ventiletör cihazının seri üretimini yapmak için toplandı.

4 ÖNEMLİ KURULUŞ BİR ARADA
Bayraktar İHA’larını üreten BAYKAR, Arçelik, ASELSAN ve Biosys Biyomedikal şirketinden mühendisler ve uzmanlar, ülkemizde üretilmeyen yoğun bakım solunum cihazı ventilatörleri için kolları sıvadı.

TEKNOLOJİ EKİBİNİN YOĞUN MESAİSİ
Türkiye’nin gururu olan yerli solunum cihazlarının mimarı Cemal Erdoğan’ın, Biyovent marka yoğun bakım tipi mekanik ventiletör cihazının tüm haklarını sağlık bakanlığına devretti ve Cumhurbaşkanlığı tarafından kurulan teknoloji ekibinde yer aldı.

Teknoloji ekibi ilk etapta 14 günde üretilen 100 solunum cihazının tanıtımını yaptı ve Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mayıs sonuna kadar 5 bin cihaz üreteceklerini söyledi.

NE DEDİLER
Biosys Biyomedikal Kurucusu ve Genel Müdürü Cemal Erdoğan:
“Ülkemize ve tüm insanlığa rahat bir nefes aldırmak için varız. Koronavirüsle mücadelede üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Uzun zamandır AR-GE’sini yapmakta olduğumuz Biyovent marka yoğun bakım tipi mekanik ventilatör cihazımızı ülkemize ve tüm insanlığa kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.”

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar:
“Tam bir milli seferberlik ruhuyla yapıldı. 4 Türk şirketi bir araya geldi, hatta mühendislerimiz, buradaki takım arkadaşlarım, ‘Bizi bir odaya kapatın, başarana kadar çıkarmayın’ dediler.”

Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk:
“Hayatımızdaki en gururlu an… İki haftada üretilebilir ve çok güvenli bir prototipi yaptık. Bunu 4 haftada seri üretilebilir hale getirdik. Şu anda ayda 5 bin adet üretilebilir kapasiteye ulaşmış durumdayız.”

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk gençliğine, mühendislerine ve sanayicilerine her zaman güveniyor. Çok kısa sürede yüksek teknoloji bir ürünü hayata geçirdik.”

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 22 Nisan 2020, 06:23

Hep destek daima destek devam.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı