REKLAMI GEÇ

YÖK genel kurulu eşe torpil ve ‘Hüseyin Bağ gündemiyle’ acil toplanıyor

YÖK genel kurulu eşe torpil ve ‘Hüseyin Bağ gündemiyle’ acil toplanıyor

Pamukkale Üniversitesi’nde eşini akademik olarak yükseltmek için adrese teslim sınav düzenleyen, bu ısrarından vazgeçmeyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ bugün Yükseköğretim Kurulu’nun genel kurulunda görüşülecek. Bağ’ın kaderini belirleyecek toplantıdan ne sonuç çıkacağı merak ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2020 Pazartesi, 10:48

Adrese teslim sınav açarak, liseden transfer ettiği eşi Derya Bağ’ı akademik olarak yükseltme ısrarı süren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Türkiye’ye gündem olmuş, özellikle sosyal medya kullanıcıları büyük tepki göstermişti.

SORUŞTURMA AÇILDI
Tepkilerin yükselmesi üzerine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) duruma el koydu. Cumartesi gecesi açıklama yapan YÖK, Rektör Bağ’ın teamülleri ve etik kuralları çiğnediğini belirterek soruşturma açıldığını duyurmuştu.

YÖK’TEN YERİNDE AÇIKLAMA
YÖK’ün açıklamasındaki asıl nokta ise bugün toplanacak olan YÖK Genel Kurulu’nda Pamukkale Üniversitesi Rektörü’nün durumunun görüşüleceğiydi…

GENEL KURULDA DEĞERLENDİRİLECEK
YÖK,açıklamasında; 2017’de eşini fakülte sekreteri olarak atadıktan sonra Bağ’ın uyarıldığını, belirterek, “Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos’ta toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı