REKLAMI GEÇ

YÖK Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ı görevden uzaklaştırdı

YÖK Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ı görevden uzaklaştırdı

Adrese teslim sınav ile eşine özel kadro açan ve bu hareketiyle Türkiye gündemine gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin BAĞ, YÖK tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2020 Pazartesi, 14:57

Konuyla ilgili YÖK’ten yapılan açıklama şöyle:

“Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu’nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr.Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır.”

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ?
Pamukkale Üniversitesi’nde 15 Temmuz’dan sonra göreve getirilen Bağ, İmam Hatip Lisesinde Arapça öğretmeni olan eşi Derya Bağ’ı İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamasıyla ilk kez ulusal çapta gündeme gelmişti. YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç’ın bile tepkisini çeken olay sonrası YÖK, atamayı geri çektirmişti.

Bu süre zarfından eşini Pamukkale Üniversitesi Dil Öğrenimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (PADAM) bilgisayar işletmeni olarak idari kadrodan Üniversiteye alan Bağ, adrese teslim sınav ile eşinin özgeçmişine uygun sınav açınca kıyamet yeniden koptu. 10 Ağustos’ta yapılacak sınav öncesi oluşan kamuoyu nedeniyle YÖK, sınavı durdurdu, Rektör Bağ hakkında soruşturma açtı.

Rektörlük görevi sırasında sıklıkla mobbing (yıldırma) uygulamalarıyla gündeme gelen Hüseyin Bağ, makam şoförünü şube müdürü yapması, TEKNOKENT’te sanayicileri küstürmesi, kendisine ve bir yakınına yüksek maaş bağlaması nedeniyle eleştirilmişti.

Yorumlar

Özdemir Koca   -  Bağlantı 13 Ağustos 2020, 09:26

Böyle haksızlık devletin her kurumunda var amirler ya siyasetle gelmiş ya cemaatle, yıllarca özel okulla devlet okulu rakip olmuş YÖK le aynı sınavda imtihan olmuş, Bunlar kul hakkı değil mi birinin hayatını çalıp birini emeksiz zengin etmek.

mihci   -  Bağlantı 12 Ağustos 2020, 21:10

YÖK eşinin durumu nedeniyle görevden aldıysa (( başka suçu vardır, görevden alma bu kadar basit olamaz)Ceza olarak EŞİ BİLGİSAYAR İŞLETMENİ kadrosunda üniversitede görevine devam etsin.

www.posteratolyesi.com   -  Bağlantı 12 Ağustos 2020, 16:03

Gözünü nasıl karartmissa artik

Özer demir   -  Bağlantı 12 Ağustos 2020, 13:45

Rektörün kampüsteki kafelere karşı açtığı savaş bütün esnafı zor duruma sokmuştur. Kafe düşmanı sandığımız rektör, üniversite içinde birden fazla kafe açmıştır. Bu saatten sonra onlardanda rant elde ettimi diye düşünmekten kendimizi alıkoyamıyoruz.

Nuri AKGÜN   -  Bağlantı 11 Ağustos 2020, 17:02

88 puanla Fizyoterapist almak yerine 64 puanla ve alınacak kişiye öze l sertifika talebiyle haksız yere personel alındı. Hiçbir haksızlık cezasız kalmaz ve kul hakkı bu dünyada alınmasa bile mutlaka ahirette alınır.

Sevinc   -  Bağlantı 11 Ağustos 2020, 13:08

Tam bir rezaletti. Ülkem adına utanç duyuyordum.

Dr. Gökçe Aydoğdu   -  Bağlantı 11 Ağustos 2020, 12:47

Hak, hukuk ve adaletin bilim ile paralel ilerlediği bir yeni yönetim ile adını üst sıralara yazdırmasını beklediğim memleketimizin bilim yuvası için hayırlı olsun.

Deniz   -  Bağlantı 11 Ağustos 2020, 07:53

Çok uzun zaman önce alınması gereken bir karar. Gelen gideni aratmasın diyelim. Eski rektör umalım ki anlamsız inadından, usulsüz, nizamasız, anlayışısız zaman zaman kanunsuz icraatlerinden dersler çıkarsın.

Bilinmez   -  Bağlantı 10 Ağustos 2020, 23:13

Gelirken adil olduğu, kadroları hakkaniyetli dağıtacağı söylenmişti. Dr tezi bitti yıllar geçti, kadro yok! Ama kimisi bitirir bitirmez aldı. Kimisi hak etmediği, yeterliliği olmadığı halde öğretim görevlisi oldu. Havalarından da geçilmez.

Osmanlı Torunu   -  Bağlantı 10 Ağustos 2020, 17:35

Kendi eliyle kuyusunu kazmış. Devlette hakkına görev yapmak sevabını ALLAH bilirde tonla parayla yapamazsın ama birde hakkınca görev yapmış gibi ama kılını bile kıpırdatmayıpta para alanlar ise hangi vicdan ve mide ile o paradan yararlanırlar.

Bilal   -  Bağlantı 10 Ağustos 2020, 17:23

Bir başkası gelir yine aynısını yapar bu sefer farklı şekilde bunun sonu gelmez istisnai memurlukları ikditar muhalefet kaldırsınlar muhalefet mecliste el kaldırırsa oy kaybedecegınden çekinir ama doğrusuna yaparlarsa sevinirim .

sevde aktaş   -  Bağlantı 10 Ağustos 2020, 17:05

denizli haber ailesi olarak tüm Türkiye size minnet borçlu. sizin sayenizde herkes gerçeği öğrendi

mkepekcioğlu   -  Bağlantı 10 Ağustos 2020, 16:32

Zalimin zulmü arttıkça zalimliğinin sonu gelirmiş. Bu Rektörün yaptığın bütün atamalar kadük olmuştur. Çünkü ehil olmayanları göreve getirdiği gibi çalışma barışını zedelemiş adelet duygusunu yerle yeksan etmiştir. Yani çoook ah almıştır.

Anıl   -  Bağlantı 10 Ağustos 2020, 16:01

Eceli gelen-cami duvarı ilişkisi. Israrla arandı kendi kendine.

Ramazan hakan   -  Bağlantı 10 Ağustos 2020, 15:15

Kendi düşen ağlamaz sayın rektörüm.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı