REKLAMI GEÇ

Yusuf Garip’ten yeni adli yıl mesajı

Yusuf Garip’ten yeni adli yıl mesajı

Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şube Başkanı Yusuf Garip, yeni adli yılın tüm yargı çalışanlarına ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2020 Pazartesi, 13:38

2020-2021 dönemi Adli Yıl Açılışı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şube Başkanı Yusuf Garip, demokratik bir hukuk devletinin en önemli özelliklerinden birinin, hukukun üstünlüğü ilkesini esas alması olduğunu söyledi.

Garip, “Yargı camiası mensupları olarak hepimizin ortak gayesi, hukukun üstünlüğü, bağımsızlığı, eşitliği anlayışının perçinlenmesidir. Hukukun üstünlüğünün var olmasında en büyük rol, hiç kuşkusuz bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemidir. Bunun için adalete hizmet eden her bir meslektaşımızın özveriyle çalıştığını inancım tamdır. Milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Hukuk devletimizin yaşatılmasında en büyük rolü üstlenen bağımsız ve tarafsız yargı sistemi, bu hayati görevi ne kadar başarılı bir şekilde yerine getirirse toplumun huzur, güven ve birliğinin tesisine o derecede katkı sağlamış olacaktır. Yargının üç önemli sacayağından birinin temsilcileri olarak avukatlık mesleği, vatandaşlarımızın adalete olan güveninin korunmasında büyük rol oynamaktadır. Avukatlar olarak Adaletin tesisi için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Millet vicdanında daha fazla itibar gördüğü, vatandaş ile devlet arasındaki ‘güven’ köprüsünün en sağlam ayağı olduğu bir ‘Adli Yıl’ olması dileği ile yeni adli yılın tüm yargı camiasına ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni adli yılda ülkemiz ve milletimiz nezdinde adaletin, huzurun ve barışın hüküm sürmesini temenni ediyorum. Adalet Bakanlığımızın pandemi sürecinde koronavirüse karşı aldığı tedbirleri yakından izlemekteyiz. Adalet hizmetlerinin aksamadan, yargı çalışanları ve vatandaşların sağlığının korunması amacıyla hijyen ve diğer tedbirlerin en üst seviyede alınmasını önemsiyoruz. İnşallah bu sıkıntılı süreçleri de sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak en yakın zamanda atlatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı