REKLAMI GEÇ

Ağaç kesilmesin diye güneş enerjisi dağıtıldı

Ağaç kesilmesin diye güneş enerjisi dağıtıldı

Denizli’de ORKÖY Projesi kapsamında, ormanlardaki ağaçlar kesilmesin diye Denizli Valiliği pilot bölge seçtiği bir köye, güneş enerjisi dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2009 Perşembe, 17:16

Denizli’nin Beyağaç İlçesi’ne bağlı Uzunoluk Köyü’nde ormanların korunması ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla ORKÖY tarafından sağlanan kaynakla, 60 aileye güneş enerjisi sistemi dağıtıldı. Bu sayede 13 bin 920 ster ağaç, ormanda kalırken, 1 milyon 44 bin liralık da israf önlemiş oldu.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet Beyağaç İlçesi’ni ziyaret ederek “Güneş Enerjisi ile Sıcak Su Temini” projesini başlattı. Vali Erkmen, Beyağaç ziyareti kapsamında yol güzergahındaki köylere de uğrayarak vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.
Beyağaç gezisine Vali Erkmen’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, daire müdürleri ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
Çevre ve Orman Bakanlığı Orköy Genel Müdürlüğü tarafından finansmanı sağlanan projenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, ilçeleri ziyaret ettiklerini ve sorunları yerinde dinlediklerini ifade ederek, sorunların çözümü için imkanlar dahilinde mümkün olan her türlü çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.
Vali Yavuz Erkmen, verilen hizmetler dolayısıyla ilçeleri ziyaret ettiklerini ve bu sayede sorunları da yerinde dinlediklerini ifade ederek, “Bütün arkadaşlarımıza 24 saat boyunca ulaşıp sorunlarınızı aktarabilirsiniz. Beyağaç yolunda yürütülmekte olan yol çalışmaları bittiğinde Beyağaç’ın gelişmesi daha bir ivme kazanacaktır. Önümüzdeki yıl Tavas-Kale bölünmüş yol çalışmalarının bitmesiyle bu gölgemizdeki hareketlilik ve kalkınmışlık daha da artacaktır” dedi.
Yalnızca 2009 yılında 511 aileye olmak üzere toplam 928 aileye güneş enerjisi sistemi kazandırıldığını söyleyen Vali Erkmen, “Bunların 275’i yalnızca Beyağaç ilçemizde gerçekleştirilmiştir. Bu proje için Or-Köy Genel Müdürlüğü tarafından 1 milyon 350 bin TL. kredi desteği sağlanmış durumda. Güneş enerjisi sayesinde önemli oranda odun ve emek tasarrufu sağlanmış olacaktır. Yapılan tasarrufun maddi değeri yaklaşık 1 milyon TL’dir. Gelir getirici olarak sizden gelecek olan her türlü talebe açığız” diye konuştu. Eko-tarım alanında Beyağaç’ın önemli bir potansiyele sahip olduğuna da dikkat çeken Vali Erkmen, bu konuda yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da Or-Köy kredilerinden kullandırabileceklerini ifade etti.
Güneş Enerjisi Projesi ile evine güneş enerjisi sistemi kurulan Ahmet Eren de “Allah devletimizden razı olsun. Bizlere bu imkanı sağladı” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılışı evin hanımı Ayşe Eren ile birlikte yapan Vali Erkmen, musluğu açarak ilk sıcak suyun akmasını sağladı. Uzunoluk Köyü’ndeki törenin ardından Beyağaç ilçe meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erkmen, burada vatandaşların sorunlarını dinleyerek çeşitli konulardaki önerilerini aldı ve sorunlar hakkında ilgili daire müdürlerine direktifler verdi.
Vali Erkmen, bütün bu çalışmalar bitirildikten sonra da Beyağaç halkının çok istediği Beyağaç-Köyceğiz arasındaki yolun da kademe kademe iyileştirme çalışmalarının yapılmasının mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı