REKLAMI GEÇ

Arapça tabelalı berbere Iraklı çalışan

Arapça tabelalı berbere Iraklı çalışan

Berber Yalçın Eyidayan, kente çok sayıda sığınmacı gelmesi üzerine Türkçe tabelasının yanına bir de Arapça tabela astırdı. Berber salonunda mültecilerle iletişimi, sekiz ay önce Irak’tan kaçarak ülkeye sığınan 25 yaşındaki Ali Adil ile çözdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2015 Perşembe, 16:46

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Komşu ülkelerde yaşanan iç savaş ve karışıklıklardan kaçarak ülkeye sığınan kaçakların sayısı artarken, şu anda Denizli’de kayıtlı olarak 7 bin 600 Iraklı, Suriyeli, Afgan ve İranlı mültecinin yaşadığı belirtildi. Tüm ülkede olduğu gibi Denizli’ye de yerleşen mülteciler, esnaf için yeni bir müşteri kapısı oldu. Kentteki bazı berberler ve kafeler, mültecileri çekmek için tabelalarının yanına Arapça ve Farsça yazılı tabelalar da taktırdı.

Mülteci olan müşterileri için işyerine Arapça tabela taktıran Gazi Bulvarı’nda berber Yalçın Eyidayan, “Denizli’de yaşayan birçok mülteci vatandaşımız, tabelayı görüp dükkanımıza geliyor. Elemanım Ali de Iraklı olduğu için iletişimde sıkıntı olmuyor. Kendi mesleği berberlikmiş. Irak’ta da bu işi yapıyormuş. İlk zamanlar Türkçesi çok azdı. Şimdi biraz daha alıştı. Tıraşı çok güzel yapıyor. Gelen müşterilerimizde kendisinden oldukça memnun” dedi.

Bağdat’ta yaşadığını, savaş yüzünden ülkesinden kaçarak Türkiye’ye sığındığını ifade eden Ali Adil, “Irak’ta savaş bitmiyor. Her gün bir olay. Herkes kaçıyor. Benim de orada berber dükkanım vardı. Fakat savaş yüzünden bıraktım ve Türkiye’ye kaçtım. Kendim geldim. Denizli çok güzel bir şehir. Iraklı çok müşterimiz var. Tabelayı görüp bize geliyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı