REKLAMI GEÇ

AYDEM ve DEKAD’ın örnek işbirliği

AYDEM ve DEKAD’ın örnek işbirliği

Denizli Koruyucu Aile Derneği ve AYDEM, Koruyucu Aile modeli ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Korkmuyorum Karanlıktan Eskisi Gibi’ adı altında ülke çapında bir projeye imza atıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2014 Pazartesi, 13:32

Koruyucu aile modelinin tanıtılması, çocukların sıcak bir aile ortamına kavuşturulmasını sağlamak adına AYDEM ve Denizli Koruyucu Aile Derneği ülke çapında gerçekleşecek bir kampanya başlatıyor. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan ve AYDEM Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri Müdürü Elvan Yazıcı, proje hakkında bilgi verdi. 

‘Korkmuyorum Karanlıktan Eskisi Gibi” adıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında, ülke çapında koruyucu ailede bakımları sağlanan çocuklara verilen fotoğrafçılık eğitimi ve yapılan çalışma gezilerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiler açılacak.

Proje hakkında konuşan AYDEM Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri Müdürü Elvan Yazıcı, “Çocuklarımıza ışık kaynağı olmak gibi önemli bir misyonu olan bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu taşıyoruz. Hayatı aydınlatmak için çıktığımız bu yolculukta, Denizli Koruyucu Aile Derneği ile beraber sürdürdüğümüz ‘Korkmuyorum  Karanlıktan Eskisi Gibi’ projemiz öznesinde insan, değer yaratabilmek, süreklilik kavramları bulundurmaktır. Projemizin daha çok hayata dokunması ve değer katması adına destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan da, “Bir yıl önce yayınlanarak yürürlüğe giren yeni koruyucu aile yönetmeliğinin tanıtılması, koruyucu aile modelinin çocuklarımız ve bizler açısından önemini vurgulamak istediğimiz bu projemizde çocuklarımız farklı yerlerde fotoğraf çalışmaları yapacaklar. Yapılan bu çalışmalar önce bir sergiyle Denizli halkı ile buluşacak. Yapacağımız bu çalışma serginin bölge illerine ve ülke geneline taşınması ile çok daha fazla yaygınlaşmaya uygun, çekimlere eşlik edecek olan sanatçıların duyarlılıkları ile büyük katkı sağlamaya adaydır. 4 ayrı koruyucu aile kategorisi olduğunun bilinmesi, 25-65 yaş aralığında sevmekten korkmayan, iyi ebeveynlik becerilerine sahip herkesin bu hizmet modeli içinde yer alabileceğinin duyurulması, bu projelerle mümkün olacaktır. Uygulamanın içinde yer alacak olan çocuklarımızın özgüven ve aidiyet duygularına çok olumlu etkiler sağlayacağına inandığımız bu projede, sergilenen fotoğraflardan yapılacak seçkinin kitapçığa dönüştürülerek kalıcı olması da sağlanacak” diye konuştu.

“ÇİKOLATA DEĞİL, BİR KUCAK SEVGİ İSTİYORLAR”
Yuvalardaki çocukları ziyaret edenlerin ellerinde çikolata ve hediyelerle gelmelerinin çok güzel olduğunu ancak çocukların şefkate, sevgiye ihtiyacı olduğunu belirten Ayfer Doğan, Koruyucu aile olmanın özelliklerini ise şöyle anlattı: “25-65 yaş aralığında yetişkinler, bulaşıcı hastalığı olmayan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler koruyucu aile olabilir. Maddi bir imkan istemiyoruz. Koruyucu aile olmak isteyen bireylerimize devlet maddi anlamda katkı sağlıyor. Biz sadece gerçek sevgiyi verebilecek bireyler arıyoruz. Şu anda 90’a yakın çocuğumuz koruyucu ailelerin yanında kalıyor. Hedefimiz tüm çocuklarımızı aile ortamına kavuşturmak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı