REKLAMI GEÇ

Maltepe’den: Can suyu bu olsa gerek

Maltepe’den: Can suyu bu olsa gerek

“Balyoz Davası”nda yargılanıp 16 yıl hapis cezası alan Deniz kurmay Albay Fahri Yavuz Uras, Denizli’den bir mektup arkadaşına “Can suyu denen şey bu olsa gerek” diye yazdı.

/ DENİZLİHABER / 20 Aralık 2013 Cuma, 09:01

DENİZLİHABER
Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in “Maltepe’deki arkadaşlarım size mektup yazmak istiyor; hem başlarına geleni, hem de memleketin başına geleni bizzat onların ağzından duymak istiyorsanız adresinizi gönderin lütfen” diyerek,“Balyoz Davası” hükümlüleri ile vatandaşlar arasında başlattığı mektuplaşma kampanyası her geçen gün büyüyor.

“BURAM BURAM UMUT KOKUYOR”
Uras, Denizlili Sarıçoban’a yazdığı mektuba “Can suyu denen şey bu olsa gerek. Binlerce mektup ve e-posta. Buram buram umut kokuyor. Dünyanın her yerinden, güzel Türkiye’min en ücra köşelerinden duygular yüreğimize akıyor. Sesimize kulak verdiğiniz ve bizi yalnız bırakmadığınız için size minnettarız” sözleriyle başlıyor.

“ADALETE İNANDIK”
“Hayatımızın ve mesleğimizin en verimli döneminde aşağılık iftiralarla karşılaştık. Çağrıldığımızda, masumiyetimizden aldığımız güvenle adalete inanarak yurt dışından ve yurdun dört bir tarafından savcılıklara ve mahkemelere geldik. Asla merhamet ve af dilemedik, sadece adalet istedik” diye devam eden Uras, Denizlili mektup arkadaşıyla şunları paylaştı:

“SESİMİZİ DUYURAMADIK”
“İstanbul’a saatlerce uzaklıktaki bir cezaevi içinde kurulan özel yetkili mahkemede gözlerden uzak hukuka aykırı olarak yargılandık. Hiç katılmadığımız bir plan seminerine istinaden kim tarafından oluşturulduğu belli olmayan ve yasadışı yollarla ele geçirilerek bir gazeteci tarafından bavullarla savcılığa taşınan ya da arşiv malzemeleri arasına bir hain tarafından atılmış sahte CD’lerde ismimiz yer alıyor diye suçlanmamızın mantığını çözemedik. Yargılama sürecinde çığlığımızı kimseye duyuramadık. Bu süreçte neler yaşadık? Mahkemeye sunulan, ancak dikkate alınmayan devletin resmi kayıtları… Dinlenmeyen tanıklar… Delillerin sahteliğini kanıtlayan bilimsel raporlar…

“HAKSIZ YERE MAHKUM EDİLDİK”
Kendi yurdumuzda, kendi mahkemelerimizde duyulmak istenmeyen sesimiz, BM’de ve AB’de duyuldu. İnsan haklarına aykırı ve adil olmayan bir biçimde yargılandığımız BM tarafından da kabul edildi. Ülkenin önde gelen hukukçuları ve aydınları bize yapılan bu haksızlığı duyurmaya çalıştı. Ama maalesef sizin adınıza karar veren mahkemeleri masumiyetimize inandıramadık ve haksız yere mahkum edildik.

“SORUN ÜLKEMİZİN GELECEĞİ SORUNUDUR”
Yaşadığımız sorun tutuklu askerler sorunu değildir. Sorun, alçakça bir komplo kurularak masum T.C vatandaşlarının özgürlüklerinin ellerinden alınması, insan haklarının ihlal edilmesi ve onurlarının lekelenmeye çalışılması sorunudur. Sorun sadece adalet ve vicdan sorunu, hepimizin ve ülkemizin geleceği sorunudur.
En büyük dayanma gücümüz masumiyetimize olan inancımız ve sizlerin samimi desteğidir.

Saygılarımızla
Adalet arayanlar adına
Fahri Yavuz Uras
Deniz Kurmay Albay

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı