REKLAMI GEÇ

Bankacılığı bıraktı, seyyah oldu. 20 ülke, 50 şehir dolaştı

Bankacılığı bıraktı, seyyah oldu. 20 ülke, 50 şehir dolaştı

15 yıl çalıştığı ve müdürlüğe kadar yükseldiği bankacılık sektöründen hayallerinin peşinden koşmak için ayrılan Funda Geren Varlık, 20 ülkenin 50’nin üzerinde şehrini dolaştı. Profesyonel voleybolcu, kangoo jumps eğitmeni, finans uzmanı, ressam ve dansçı olan Varlık kendini ‘seyyah’ olarak tanımlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mart 2021 Cuma, 11:31

44 yaşındaki Funda Geren Varlık, 15 yıl çalıştığı bankacılık sektöründen istifa ederek Dünya turuna çıktı. 6 yılda 20 ülkenin 50’den fazla şehrini dolaşan Varlık, kadınları hayallerinin peşinden gitmeye davet etti.

İLK YURT DIŞI GEZİSİNİ SATIŞ BAŞARISI İLE KAZANDI
Kocatepe Üniversitesi iktisat fakültesi mezunu olan Varlık, aynı zamanda lisanslı bir voleybol oyuncusu olarak Denizlispor forması ile maçlara çıktı. 2000 yılında bankacılık sektörüne adım attı. Şube müdürlüğüne kadar yükselen Varlık, hayallerinin peşinden gitmeye karar vererek 2015 yılında mesleği bıraktı. Çalıştığı şirkette gösterdiği satış başarısı nedeniyle yurt dışı gezisi ile ödüllendirilen Varlık, 2004 yılında ilk kez yurt dışına çıkarak Malezya’ya gitti. 2010 yılından sonra da her yıl düzenli olarak yurt dışı seyahatlerine çıkmaya başladı.

EN BÜYÜK HAYALİM DÜNYAYI DOLAŞMAKTI
Çocukluğundan beri en büyük hayalinin dünyayı dolaşmak olduğunu söyleyen Varlık, “Her yıl bir iki ülkeye gitmeye çalışıyorum. Pandemi nedeniyle geçen yıl bir yere gidemedik” diye konuştu.

Malezya, İtalya, Norveç, Danimarka, İsveç, Avusturya, Slovenya, Çem Cumhuriyeti, Vietnam, Kamboçya, Tayland, Sri Lanka, Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan, Güney Afrika ve Katar’a olmak üzere 20 ülkeyi dolaşan Varlık 50’den fazla kentte bulunduğunu belirtti. En uzun seyahatini Afrika’ya yapan ve burada üç ay kalan Varlık, motosiklet ile Balkan ülkeleri turu yaptı.

SEVDİĞİ İŞİ YAPIYOR
Bir motosiklet tutkunu olan Funda Geren Varlık bu güne kadar pek çok işte çalıştığını söyledi. Bankacılık sektöründen ayrıldıktan sonra sevdiği işlere yönelen Varlık, kangoo jumps eğitmenliği, dekorasyon ürünü satışı, finansal danışmanlık yaptı. Bir dans ekibinde de yer alan Varlık, tenis ve boks gibi spor dallarıyla da ilgilendi. Kendisini ‘Seyyah’ olarak tanımlayan Varlık yaptığı yağlı boya tablolar ile sergilere katıldı. Sanat eğitimlerini sürdüren Varlık şimdilerde eşi Volkan Varlık ile birlikte sigorta danışmanlığı yapıyor. Ayrıca seslendirme ve dublaj eğitimi de alan Varlık, “Bankacılık sektöründe hedefime ulaşmıştım. Hayatımı daha keyifli bir hale getirmek istedim” diye konuştu.

“BASKI BENİ BOĞACAK DURUMA GELMİŞTİ”
Kendi hikâyesi ile tüm kadınlara örnek olmak istediğini söyleyen Varlık bugün pek çok insanın bankacılık sektörüne girmeyi hedeflediğini hatırlatarak, “Hiçbir zaman bankacılıktan emekli olmayı düşünmedim. O piyasadaki yoğun hedef baskısına daha fazla katlanamazdım. Sektördeki baskı beni boğacak duruma gelmişti. İzin almadan özgür gezebilmeyi istedim. Baskı, mobbing dayanılmaz noktadaydı. İnsani değerler yok sayılıyordu. Hayal ettiğim şeylere vakit ayırabilmek istedim. Radikal bir karar alarak işi bıraktım seyyah olmaya karar verdim. Verdiğim karardan bir an bile pişman olmadım. Aksine yaptığım seyahatler, sanata ve spora zaman ayırmak bana çok daha iyi geldi. Bu hikâyem ile tüm kadınlara bir hedef çizmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“SİZİ MUTSUZ EDEN ŞEYLERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN”
Çocukluğundan bu yana en büyük sevdasının dünyayı gezmek olduğunu söyleyen Varlık, “Her kadın onlara keyif vermeyen mutsuz eden şeyleri hayatlarından çıkarmaya çalışmalı. Ben çocukluğumdan beri tutkum olan bir şeyi yaptım. Herkes imkânları ölçüsünde sevdiği şeyleri yapmaya çalışmalı” diye konuştu.
Kadınlara ‘Bir şeyleri değiştirin” diye seslenen Varlık; “Hayat, uzun süre yas tutmak, mutsuz olmak, hiçbir şey yapmadan güzel günlerin geleceğini beklemek için çok kısa. Bir şeyleri değiştirmeden hayatınızın değişmesini beklemeyin. Her şey kurulacak bir hayal, atılacak cesur bir adımla başlar. Biz kadınlar çok güçlüyüz. Gücümüzün farkına varmamız gerekiyor. Yanınızda size eşlik etmek isteyenler olsun, hayallerinizi umutlarınızı yok edenler değil” ifadelerini kullandı.

DİL EĞİTİMİ ALMAK İSTEMİŞTİM, 15 YIL SONRA YAPABİLDİM
Yeni yerler görmenin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Varlık; “Bankacılığı bıraktıktan sonra yıllar öncesinin bir hayalini gerçekleştirmeye karar verdim. Üniversite sonrası yurt dışında dil eğitimi almayı çok istedim ama şartlar uygun olmamıştı. Bu hayalimi okulu bitirdikten 15 yıl sonra gerçekleştirdim. Afrika’ya gitmeyi çok istiyordum. Orada dil eğitimi olduğunu öğrenince iki aylık program satın aldım. Kararımdan 25 gün sonra Cape Town uçağında buldum kendimi. İlk ciddi resim çalışmamı da orada yaptım. Daha sonra Türkiye’ye dönünce bir atölyeye dâhil oldum. Şimdi sergiler açıyorum tablolarımı satıyorum. Yoğun talepten sonra kendi atölyemi açtım. Eğitim de veriyorum” diye konuştu.

Seslendirme ve dublaj eğitimi de alan Varlık, “Bir gün sahnede olmayı da çok istiyorum” dedi.

Yorumlar

Sebas Cın   -  Bağlantı 20 Mart 2021, 08:31

bizimde var hayaller sebascın amma yuakrısı izin vermiyoor imtihandayız daha ..

Ali Güven   -  Bağlantı 19 Mart 2021, 12:55

Bu kişinin hayatı haber değeri taşıyor mu bilmiyorum ama bana göre herkesin bilmesini gerektirecek bir hayat hikayesi yok. Biraz reklam kokuyor.

osman acar   -  Bağlantı 19 Mart 2021, 11:54

hangi parayla hayallerin peşinden gideceğiz acaba

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı