REKLAMI GEÇ

Bekillili dünyaca ünlü Profesör Yusuf Altıntaş, hayatını kitaplaştırdı

Bekillili dünyaca ünlü Profesör Yusuf Altıntaş, hayatını kitaplaştırdı

Bekilli’de Küp Şarapları’nı kuran Şapkacı Hasan’ın küçük oğlu, Kanada’nın en seçkin akademisyen unvanlı profesörü Yusuf Altıntaş, “Anadolu’dan Kanada ve Bilim Dünyasına Yolculuk” isimli kitap yazdı. Prof.Dr. Altıntaş, geliri öğrencilere burs olarak aktarılacak kitabında başından geçen olayları anlatıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2021 Cumartesi, 15:47

Kanada’nın British Columbia Üniversitesi’nin makine mühendisliği bölümünde ‘talaşlı makineler’ konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken, önce Kanada Kraliyet Akademisi’ne giren, ardından da ‘Yılın en seçkin bilim insanı’ seçilen Profesör Yusuf Altıntaş, kitap yazdı.

GELİRİ BURS OLACAK
Küp Şarapları’nın kurucusu ‘Şapkacı Hasan’ın küçük oğlu’ olarak kendini tanımlayan Prof.Dr. Altıntaş kitabında Bekilli’den Kanada’ya uzanan öyküsünü kendi anlatıyor. “Anadolu’dan Kanada ve Bilim Dünyasına Yolculuk” isimli kitabının tanıtımını kendi Facebook hesabından yapan Altıntaş, gelirin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Bekillili öğrencilere aktarılacağını duyurdu.

‘YETİVESİN GARİ’
Halen Kanada’da yaşayan Profesör Yusuf Altıntaş, kitabın tanıtımıyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Bekillilerin ‘Hadi yetivesin, çıkaa len şu kitabı gari!’ baskılarına daha fazla direnemedim. Kitap basıldı” dedi.

MATRAK HİKAYELER
Kitabın dağıtımının da ÇYDD tarafından yapılacağını belirten Prof.Dr. Altıntaş, “Kitapta Bekilli hikayeleri yanında, çocukluğumdan şu andaki kartlaşmış yaşıma gelinceye kadar başımdan geçen matrak ve yaptığım salakça şeyler yazmakta. Hocalık tarafı oldukça kısa, zira o tarafta fazla matrak hikaye yok” diye yazdı.

ÖDÜLÜNÜ DE BURS OLARAK BAĞIŞLAMIŞTI
Profesör Yusuf Altıntaş, 2016 yılında ‘en seçkin bilim insanı’ seçildiğinde kazandığı ödülü de Bekillili öğrencilere burs olarak bağışlamıştı.

Yorumlar

Ali   -  Bağlantı 6 Mart 2021, 23:30

Ben gurur duyacak bir şey göremedim

Ali Doğramacı/Emekli Harita Mühendisi   -  Bağlantı 6 Mart 2021, 18:15

Biz Bekilli’liler olarak Prof.Yusuf Altıntaş ile gurur duyuyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Denizlinin Gurur Abidelerini gelecek kuşaklara örnek olması için anıtlaştırmasını öneriyoruz. Saygılarımızla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı