REKLAMI GEÇ

Çallı Hüdai Ataman ve 10 yaşındaki oğlu Emin’in aşırı acıklı öyküsü

Çallı Hüdai Ataman ve 10 yaşındaki oğlu Emin’in aşırı acıklı öyküsü

Yıllar önce çalışmak için gittiği Asya ülkesi Tayland’dan kesin dönüş yapan Denizlili 58 yaşındaki Hüdai Ataman, memleketi Çal’a ev yaptırmaya başladığı gün kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Ataman’ın 3 yıl önce kaybettiği Taylandlı eşinden olan ve büyük mücadelelerle Türkiye’de tuttuğu 10 yaşındaki oğlu Emin; hem öksüz, hem yetim kaldı…

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2020 Pazartesi, 12:28

Denizlili 58 yaşındaki Hüdai Ataman’ın dün kalp kriziyle biten öyküsü, duyanların yüreğini yakıyor…

TAYLAND’DA YENİ BİR HAYAT
Hikaye, Ataman’ın İki çocuğunun annesinden ayrıldıktan sonra Asya’nın turizm ülkesi Taylan’da gitmesiyle başladı. Burada önce fırın işleten, ardından da dönerci dükkanı açan Ataman, gönlünü kaptırdığı Taylandlı kadınla evlendi ve bir erkek çocuğu dünyaya geldi.

EŞİNİ KAYBETTİ
Mutlu süren hayat, Ataman’ın eşinin ani ölümüyle değişti. Türkiye’ye dönmek isteyen Ataman, eşinin ailesinin direnciyle karşılaştı. Çünkü aile, Emin’in Türkiye’ye gitmesini istemiyordu. Bunun üzerine baba-oğul aileden kaçarak Türkiye’ye geldi.

EMİN İÇİN MÜCADELE
Taylan’da yaşayan ve varlıklı olduğu öğrenilen Küçük Emin’in teyzesi ve dayısı, Tayland vatandaşı olan yeğenlerinin Türkiye’ye kaçırıldığını ileri sürerek mahkemeye başvurdu. İki ülkenin mahkemelerindeki hukuk mücadelesi sürerken hayat acı yüzünü bir kez daha gösterdi.

OĞLUYLA KÖYE YERLEŞECEKTİ
Kalbiyle ilgili sağlık problemleri yaşayan Hüdai Ataman, Çal’ın Yukarıseyit mahallesinde kendisine ait araziye ev yaptırıp köye yerleşmek ve sakin bir hayat yaşamak için girişimlere başladı. Köyün, kalbine iyi geldiğini söyleyen Ataman’ın köy hayatı için ilk adımı olan evin inşaatına dün başlandı.

İKİNCİ BÜYÜK ACI
Ancak akşam saatlerinde Hüdai Ataman fenalaştı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Ataman’ın kalp krizi geçirdiği belirlendi ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Ataman, bugün Somuncubaba Camisi’ndeki cenaze namazının ardından Çakmak mezarlığında toprağa verildi.

Önce annesini, sonra da babasını kaybeden, Tayland-Türk soyu taşıyan Emin ise acıların en büyüğünü peş peşe yaşadı.

Yorumlar

AYDIN   -  Bağlantı 17 Aralık 2020, 13:28

SEYİT EMİN BENİM ASLAN ARKADAŞIM

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı