REKLAMI GEÇ

Ceza erteleme istenen siroz hastası hükümlü hayatını kaybetti

Ceza erteleme istenen siroz hastası hükümlü hayatını kaybetti

Resmi belgede sahtecilik suçundan aldığı 5 yıllık hapis cezasından geriye 13 ayı kalan ve siroz hastalığına yakalandığı için yakınları tarafından af ya da ceza erteleme istenen 50 yaşındaki Mehmet Kurttaş hayatını kaybetti. Kurttaş, Çakmak Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2016 Pazartesi, 14:08

Evli ve üç çocuk babası Mehmet Kurttaş, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan yargılandığı davadan 5 yıl hapis cezası aldı. İki yıl Kocabaş D Tipi Cezaevi’ne kalan, sonrasında Manisa E Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilen Kurttaş, bu sırada siroz hastalığına yakalanmış, karaciğer yetmezliği tespit edilmişti.

Cezaevi ortamında sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Kurttaş, belli aralıklarla çeşitli hastanelerde tedaviye de alındı. Kurttaş’a organ nakli gerektiği belirtildi. Bir süre önce 4 günlüğüne izinli olarak evine gönderilen Kurttaş, fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

DURUMU KÖTÜYE GİTTİ, HAYATINI KAYBETTİ
Siroz hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle hastanede tutulan Mehmet Kurttaş, tedaviye cevap vermedi ve yaşamını yitirdi. Af ya da ceza erteleme beklerken yaşamını yitiren Kurttaş, kılınan cenaze namazının ardından Çakmak Mezarlığı’nda toprağa verildi.

YAKINLARI AF YA DA ERTELEME İSTEMİŞTİ
Mehmet Kurttaş’ın sağlık durumu nedeniyle cezaevi koşullarının elverişli olmadığını belirten yakınları yetkililere seslenmiş, ya affedilmesini, ya da sağlığına kavuşuncaya kadar cezasının ertelenmesini istemişti.

Mehmet Kurttaş’ın eşi Ümmühan Kurttaş ise kocasının çok hasta olduğunu ve çocuklarının yanında olmasını istediğini söylemiş, “Tek isteğimiz, eşimin cezasının ertelenmesi ya da evde çocuklarıyla geçirmesi. Çünkü sağlık durumu çok kötü” diyerek yetkililerden yardım istemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı